Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Inzendingen: 760
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Prikkeldaad

Mijn moeder vraagt me of ik een kopje thee wil zetten. Ik word woest en de boosheid spat van mijn gezicht. Ze gaat maar lekker zelf dat kopje thee zetten! Waarom moet ik dat nou doen? Ik loop naar mijn kamer, in de hoop dat de wereld me met rust laat. Puber is overprikkeld.

Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 160

geef een waardering voor: "Prikkeldaad"

Geschreven door Meisje M . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
13.08.20
Feedback:
Dan sluit ik me weer aan bij Janneke: De ik-vorm is niet per se fout om te gebruiken, maar bedenk wat de ik-persoon wel en niet zelf kan zien/weten. Weet de puber zelf wel of de boosheid van haar gezicht spat? Of zou dat meer een constatering van haar moeder kunnen zijn.
Deze website is heel geschikt om veel te oefenen, dus doe dat vooral. Schrijven is een heerlijke hobby toch?
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  40%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
10.08.20
Feedback:
Ik ben het helemaal met Lieven eens Meisje M, vooral ook met het punt dat je talent hebt. Geef niet op! Probeer misschien hetzelfde eens te schrijven zonder de ik vorm, dus meer als verhaaltje en dan met een verrassend einde. Bijvoorbeeld:
Haar moeder vraagt of ze een kopje thee wil zetten. Dat is al genoeg om haar woest te maken. (...)
 • Lezenswaardig:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Meisje M 10.08.20
  Wauw, ik heb er echt spijt van dat ik deze website niet eerder heb gevonden! Super bedankt voor alle tips en kritiek. U gaat nog meer van mij horen! Vraagje trouwens; hoe zien jullie dat talent? Zelf ben ik namelijk niet heel erg trots op mijn stukjes (allemaal niet).
  • Janneke De Leeuw van Weenen 10.08.20
   Ik zie dat je leuke, frisse ideeen hebt en die heel direct weet op te schrijven. Ik vind het verfrissend. Je bent waarschijnlijk een stuk jonger dan de gemiddelde schrijver hier en het is erg leuk als je schrijft over wat jij meemaakt. Alleen moet je nog leren het wat beter te schrijven. Misschien ook niet altijd in de ik vorm. En iets beter uitwerken. Succes ermee!

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!