• images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 
   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • 55 woordenverhaal
  Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
13.08.20
Feedback:
Dan sluit ik me weer aan bij Janneke: De ik-vorm is niet per se fout om te gebruiken, maar bedenk wat de ik-persoon wel en niet zelf kan zien/weten. Weet de puber zelf wel of de boosheid van haar gezicht spat? Of zou dat meer een constatering van haar moeder kunnen zijn.
Deze website is heel geschikt om veel te oefenen, dus doe dat vooral. Schrijven is een heerlijke hobby toch?
Show more
10.08.20
Feedback:
Ik ben het helemaal met Lieven eens Meisje M, vooral ook met het punt dat je talent hebt. Geef niet op! Probeer misschien hetzelfde eens te schrijven zonder de ik vorm, dus meer als verhaaltje en dan met een verrassend einde. Bijvoorbeeld:
Haar moeder vraagt of ze een kopje thee wil zetten. Dat is al genoeg om haar woest te maken. (...)
Show more
 • Meisje M 10.08.20
  Wauw, ik heb er echt spijt van dat ik deze website niet eerder heb gevonden! Super bedankt voor alle tips en kritiek. U gaat nog meer van mij horen! Vraagje trouwens; hoe zien jullie dat talent? Zelf ben ik namelijk niet heel erg trots op mijn stukjes (allemaal niet).
  • Janneke De Leeuw van Weenen 10.08.20
   Ik zie dat je leuke, frisse ideeen hebt en die heel direct weet op te schrijven. Ik vind het verfrissend. Je bent waarschijnlijk een stuk jonger dan de gemiddelde schrijver hier en het is erg leuk als je schrijft over wat jij meemaakt. Alleen moet je nog leren het wat beter te schrijven. Misschien ook niet altijd in de ik vorm. En iets beter uitwerken. Succes ermee!
09.08.20
Feedback:
Je bent een jonge schrijfster, en je hebt talent, dat heb ik in je eerdere publicaties gezien. Als ik je een raad mag geven naar aanleiding van 'Prikkeldaad', dan deze: probeer je bij je publicaties de vraag te stellen: wat zal de lezer daaraan hebben? Niet alles wat voor jou persoonlijk belangrijk is, kan een buitenstaander boeien. Probeer je dus te verzetten in het hoofd van de lezer, en vraag je af: zou die dat dan boeiend vinden? Als je die oefening doet, zal je merken dat je sommige verhalen niet noodzakelijk moet delen. Laat dit je niet ontmoedigen, je zit in een leerproces. :)
Show more
 • Meisje M 10.08.20
  Ik heb echt respect voor u. U geeft waardevolle feedback aan me. Ik ben inderdaad zoekende naar wat ik moet schrijven, dit was een uitprobeersel die schijnbaar niet in de smaak valt. Natuurlijk komt het hard aan, maar daar ben ik juist blij mee! Ik ben blij dat schrijverspunt mij de mogelijkheid biedt te leren wat ik schrijven moet en hoe alles beter kan. Mochten er dus nog meer tips zijn; graag!
  • Meisje M 10.08.20
   @lieven vandekerckhove Ik heb echt een liefde voor taal; dus dit vind ik echt geweldig om te horen. Ik ga er goed op letten!
  • lieven vandekerckhove 10.08.20
   Nogmaals, laat je niet ontmoedigen. Schrijven leert men al doende, en je hebt nog heel, heel veel tijd. Nog dit: vermijd taalfouten ('Schrijverspunt' is een naam, dus met hoofdletter; 'probeersel' is onzijdig, dus: een probeersel DAT, in plaats van DIE). :)