55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Passed away

Publicatie: | Bart

Hoe komt het dat je zó oud kunt zijn, bijna niet meer in beeld bent, geen social media-account bezit en toch zó bekend én geliefd bent en blijft? Het is te makkelijk om dat af te doen als gevolg van haar afkomst. Wonderlijk dat ze het kon en wilde. Queen en mum zijn én blijven.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
23.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik kan helaas niet anders dan eveneens opwerpen dat dit geen verhaal is: er gebeurt niets in je 'verhaal'. Je tweede versie is in dat opzicht beter ('Toch stierf ze'). Het werkwoord 'onbekend worden' is hier fout; het dient te zijn: 'onbekend blijven.'
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Helemaal eens met Bert. Dit is een rubriek voor fictieve verhaaltjes. SP biedt ook de gelegenheid om columns te plaatsen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Bart 10.09.22
    en als ik er het volgende van maak, past het dan wel in deze rubriek?
    Ze was zo oud geworden dat mensen vergaten dat ze ooit dood zou gaan. Zonder social media was ze toch wereldberoemd. Haar achtergrond was niet onbesmet te noemen. En ze had zo vaak gezwegen dat ze onbekend had kunnen worden. Toch stierf ze; geliefd om wat ze droeg, deed en vooral om wie ze was.
    • Ewald Hagedorn 10.09.22
      Zo is het inderdaad een 55w-verhaal. De lezer heeft hier geen idee over wie het gaat (tenzij je jet plaatst daags na het overlijden van the Queen natuurlijk). Wat je vraag aan Bert betreft: Ja, de titel wordt meegeteld. Dit staat ook aangegeven in de redactionele aanwijzingen van deze rubriek.
09.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Helaas geen verhaal Bart, meer een beschouwing en meer dan 55 woorden. 🇬🇧
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.