Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Overleven..

| Ron van GELLEKOM
De Ier Daniel Buckley overleefde de ramp met de Titanic door zichzelf als vrouw te verkleden en zo voorrang te krijgen op een reddingsboot. Veel later verklaarde hij , dat hij in ieder geval vóór zijn sterfdag, het topje van de Mont Blanc, afgehakt in 1787, en gesitueerd in het Teylers Museum , nog eenmaal had willen bekijken.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 910

3.675

(De gemiddelde waardering is 3.7 door 3 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

L en R

Geschreven door Edo Elzenga. Geplaatst in Kort verhaal.
Ik kijk naar mijn sokken met daarop de letters L en R. Wat een uitvinding, voor elke voet een aparte sok. In de sport laten we niets aan het toeval over, maar inderdaad, de...
Actuele Top 3 van deze rubriek

CULTUURVERVAL

04, juni, 2020 W.J. (Hans) Villerius

Venus

29, apr, 2020 Eloy Nooren

Jarig

05, juni, 2020 Eelco Visser
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!