55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

83

AANGEPAST:

22 april 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
23.04.22
Graag je feedback a.u.b.:
Het vraagteken snap ik; de rest niet. Je weet niet, of het huisdier als oven/kachel/kruik/deken fungeert. Oké. Maar neem nu de laatste twee regels: Die vormen toch eigenlijk twee delen van één zin? Bedoel je met de door jou gebruikte uitdrukking s’avonds misschien ’s avonds (=des avonds)? En is dat monstertje nu een het of een zij? Enfin, wel lastig zo’n onzindelijk, loslopend konijn, maar zeg nou zelf: Dit levert geen onderhoudend verhaal op.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Bruggink 23.04.22
  Hoi Hans. Ik snap je commentaar. Kleine uitleg. De 'oven' staat er zoals bedoeld in "kleine kinderen achter het behang willen plakken.
  Je houdt van ze maar toch... zo nu en dan..
  Monster is onzijdig dus daar kon ik geen 'zij' van maken. Een jong konijn opvoeden is ongeveer hetzelfde als een jonge hond of kat.
  Kost tijd, aandacht en soms wat frustratie. Klein voordeel is wel dat een konijn van nature zindelijk is.. En ja, Als zo'n beestje dan je gezelschap opzoekt en lekker tegen je aankomt liggen, dan weet je weer waar je het voor doet..
  Verder. is dit inderdaad niet mijn beste verhaaltje.. Dat klopt.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.