55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Oven?

Publicatie: | Ingrid Bruggink
Er is een klein monstertje in mijn huis. Het sloopt mijn meubels. Laat een spoor van vernielingen na. Ze heeft een onuitputtelijke hoeveelheid energie.
Maar s ’avonds als ik achter haar heb opgeruimd en lekker op de bank lig.
Kroelt dat kleine monstertje lekker tegen me aan en verandert in een aanhankelijk lief konijntje.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
23.04.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Het vraagteken snap ik; de rest niet. Je weet niet, of het huisdier als oven/kachel/kruik/deken fungeert. Oké. Maar neem nu de laatste twee regels: Die vormen toch eigenlijk twee delen van één zin? Bedoel je met de door jou gebruikte uitdrukking s’avonds misschien ’s avonds (=des avonds)? En is dat monstertje nu een het of een zij? Enfin, wel lastig zo’n onzindelijk, loslopend konijn, maar zeg nou zelf: Dit levert geen onderhoudend verhaal op.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Bruggink 23.04.22
  Hoi Hans. Ik snap je commentaar. Kleine uitleg. De 'oven' staat er zoals bedoeld in "kleine kinderen achter het behang willen plakken.
  Je houdt van ze maar toch... zo nu en dan..
  Monster is onzijdig dus daar kon ik geen 'zij' van maken. Een jong konijn opvoeden is ongeveer hetzelfde als een jonge hond of kat.
  Kost tijd, aandacht en soms wat frustratie. Klein voordeel is wel dat een konijn van nature zindelijk is.. En ja, Als zo'n beestje dan je gezelschap opzoekt en lekker tegen je aankomt liggen, dan weet je weer waar je het voor doet..
  Verder. is dit inderdaad niet mijn beste verhaaltje.. Dat klopt.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.