55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Opletten

Publicatie: | Lars Tanesy
Papa moest soms op de kinderen letten maar schonk hen nauwelijks aandacht. Hij was altijd in zichzelf gekeerd.
Toen hij ze ging afhalen op een verjaardagsfeestje typen ze in zijn GPS : bestemming: Berlijn.
In gedachten verzonken dat hij dat ze naar huis reden.
Ter hoogte van Wolfsburg opende hij zijn ogen en keerde terug.
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
12.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Je tekst heeft zeker potentieel, maar inderdaad misschien wat al te achteloos geschreven of niet opnieuw nagelezen bij het aanpassen. Je derde zin klopt naar mijn gevoel niet helemaal of misschien is het de overstap van de verleden tijd naar de tegenwoordige tijd...
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Inhoudelijk best aardige tekst lijkt al te achteloos geschreven: 'In gedachten verzonken dat hij dat...' Bedoelde je: In gedachten verzonken dacht hij dat of heb je bewust gekozen voor 'dat hij dat'. In het eerste geval vind ik de formulering lelijk; in het tweede ronduit onbegrijpelijk. Van welk werkwoord is het eerste 'dat' de onvoltooid verleden tijd: datten, detten, ditten, dotten, dutten of iets met ei, eu, oe, ui of ij? En dan: 'typen' moet waarschijnlijk typten wezen. Verder twee maal een dubbele punt in het derde zinnetje is teveel van het goede. Het verklaart mogelijk het lauwe onthaal van deze bijdrage. Beter opletten voortaan, Lars.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.