Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Perfect?

| Novelle H.L.
Zomaar ineens begreep ik dat perfectie meestal de dood is voor een speels leven. Dat je blij kan zijn met wat inperfect is en teder gekleurd is door de liefde. De perfectie is steriel. ademloos en kansloos. De perfectie wil geen tederheid, maar eisende zekerheid als een stalen ketting. De perfectie vernield vaak onbewust een voorzichtig nieuw ontluiken.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 271

(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Reacties   

# Perfect geschreven!Hans Van Battel 16-11-2019 19:50
En dat bedoel ik niet cynisch!
Wat we bewust doen, scherpt zich aan.
Zoals je tekst. (Maar als ik je perfectie mag doorkruisen: het is helaas 'imperfect' en een enkele dt-fout..., maar laat ik ruimhartig zijn en je niet betichten van Perfectie! :-).)

Maar ik kan me zeker vinden in hetgeen wat je schrijft: afhankelijk van de context kan je perfectie dikwijls beter 'inruilen' tegen andere waardevolle betrachtingen.

En dat zou perfect zijn!
# RE: Perfect geschreven!Novelle H.L. 16-11-2019 21:01
:lol:
# Wanneer?Guido Aerts 16-11-2019 23:40
Waar wacht je op om de fouten in de tekst te verbeteren. Bang om perfect te zijn?

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ochtendglorie

Geschreven door Nienke Oesterholt. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Ze kijkt naar beneden naar haar bruine benen. Ze ontdekt dat de ochtendzon op een paar grassprietjes een gouden laagje heeft gelakt. Op hetzelfde moment laten de laatste da...
Meer lezen van Novelle H.L. ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Eten

15, mrt, 2020 Ella Rombouts
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!