1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  994 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 12-02-2021

Hits: 183

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Nederig

Aangepast: 12-02-2021

De kaart die ik haar heb gegeven is weg. De foto ook en de saunakaartjes. Ik wist het wel, ze wil me niet meer. Weken foeter ik op haar in mijn hoofd. Hoe durft ze! Maar ook, durf ik? Ze laat me binnen en op de salontafel zie ik hem liggen; een foto album.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

12.02.21
Feedback:
"Weken foeter ik op haar in mijn hoofd. Hoe durft ze! Maar ook, durf ik?" Dit deel vind ik gevoelsmatig heel mooi! Het "vechten" in je hoofd en het worstelen met de durf om jezelf wel of niet te uiten herken ik! Ik had 'm misschien net iets anders opgeschreven maar hij komt wel binnen!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.02.21
Feedback:
Ik vind hem wel aardig Henny, maar niet zo netjes opgeschreven. Ik ben het met mijn voorganger eens dat een fotoalbum het is en niet hem, dat zou al iets duidelijker zijn.
De zin: Maar ook, durf ik? - vind ik echt niet fraai. Een zin met 'maar' beginnen, is niet zo mooi en deze zin is zo niet zo best te begrijpen. Ik zou liever zeggen: Durf ik ook?
En dan: Ze laat me binnen en op de salontafel zie ik hem liggen - zijn door het woordje 'en' twee dingen in een zin die je mooier aan elkaar zou kunnen koppelen. Bijvoorbeeld: Als ze me binnen laat, zie ik iets op de salontafel liggen:
Als je fotoalbum dan ook nog aan elkaar schrijft, scheelt dat weer een woord!
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.02.21
Feedback:
Ik vind hem leuk maar snap wel dat er mensen zijn voor wie de clou hen ontgaat. Voor mij is het wel duidelijk dat de kaartjes en zo weg zijn omdat die ander ze ingeplakt heeft.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Volwassen worden
292
Lezen?
55 woordenverhaal
Geluk
238
Lezen?
55 woordenverhaal
Kinderlogica
233
Lezen?