55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Nachtkaars

Publicatie: | Bennie Sieverink
De teunisbloem is een nachtbloeier. Vanaf juni, rond Sint Antonius, gaat er elke avond een knop open die dan gedurende de volgende dag langzaam verwelkt. In Duitsland worden de gele bloeiers ook wel Nachtkerzen genoemd. Oorspronkelijk komt de plant uit Amerika.
Het kan dus zijn dat die nog steeds last heeft van een jetlag.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
17.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Grappige beschrijving.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
16.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Het verwelken duurt gelukkig wel de hele dag, zodat we tijd genoeg hebben om van de teunisbloem te genieten; we hoeven er niet s'nachts ons bed ervoor uit. Dat van de jetlag heb je leuk bedacht, Bennie.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Bennie Sieverink 17.06.22
    Dank je Ewald voor je reactie. Ik vind wel dat de teunisbloem overdag altijd een wat flodderige, uitgebloeide indruk maakt. Op zijn mooist is hij wanneer bij het vallen van de avond de nieuwe knoppen open springen.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.