55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Nablijvertje

Publicatie: | Pinky Fitzgerald

 

Helen geeft een week voor de Kerst haar jaarlijkse verkleedpartijtje.
Men eet en zuipt zich klem en aan het eind van de avond wordt er geld opgehaald voor een goed doel.
Neef Karel heeft zich verkleed als Thierry Baudet. Lekker makkelijk. Heeft alleen een hitlersnorretje opgeplakt.

Haar Surinaamse buurman Glenn komt als Zwarte Piet.

 

Beste lezer: Glenn komt ook in mijn 55w verhaal 'verstrooid' voor.

 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
21.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Aardig, best aardig, Pinky. (Buddingh' zaliger zou vroeger hoogstwaarschijnlijk 'Prima-prima' geschreven hebben.) Had het net iets leuker gevonden, wanneer neef Karel zijn snorretje had afgeschoren. En die Glenn had wat mij betreft thuis mogen blijven. Maar nogmaals: aardig, verdraaid aardig zelfs.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Erik van der Velden 21.12.21
  Zo aardig dat je het zelf had kunnen schrijven? Kun je misschien ook eens uitleggen wat je dan zo aardig vindt aan je verhaal, want mij lukt het helaas niet. Het stuk komt bij mij namelijk kwetsend over. Jammer, best jammer. Krijgt van mij geen sterren.
  • Pinky Fitzgerald 23.12.21
   Beste Erik, het lijkt mij handiger dat ik als schrijver van dit verhaal reageer op jouw feedback. Ik blijf met dezelfde vragen als Hans zitten. Kun je aan mij uitleggen wat je zo kwetsend vindt? Gaat het om Thierry, Glenn als Zwarte Piet? Ik heb getracht een fictief satirisch stukje te schijven. Ik vind het wel merkwaardig dat jij jouw waardering koppelt aan het onderwerp. Zou geen rol moeten spelen.
   Nou wil het toeval dat ik zelf geen fan ben van Thierry. De man heeft het tot zijn levensmissie gemaakt om te provoceren en te kwetsen. Met name de Joden moet het voor de zoveelste keer weer ontgelden. Vervult mij met walging. Maar weet je, Erik. Hij doet maar, we leven namelijk in een land waar vrijheid van meningsuiting nog steeds mogelijk is. Je wordt hier bijvoorbeeld als journalist niet vergiftigd en dan ook nog eens in een gevangenis gegooid.
   Nog even over Thierry. Deze man liep enige tijd geleden met een pruillipje en vochtige oogjes weg uit een talkshow omdat een cabaretier hem een koekje van eigen deeg gaf. Eenmaal thuis aangekomen deed hij zijn beklag bij zijn vrouwtje die net een bestelling Jodensterren zat klaar te maken. ‘Boe hoe, ze waren zo gemeen tegen mij.’ Misschien zie jij een kant bij deze man die ik niet zie, maar dat is een aanname, want misschien gaat jouw kritiek wel over Glenn die verkleed kwam als Zwarte Piet?
   Enfin, Thierry krijgt dus thuis niet de reactie waar hij op gehoopt had.
   ‘Doe niet zo kinderachtig. Je spaart zelf niemand. Ik ga verder met mijn bestelling. Voor jou geen sex vanavond schat. Ik hou niet van een slappe lul.’

   Ik sluit af met mijn Kerstwens. Het is een variatie op een beroemd gedicht.

   EEN VOLK DAT VOOR CENSUUR ZWICHT
   ZAL MEER DAN LIJF EN GOED VERLIEZEN
   DAN GAAT HET BOEK VOOR EEUWIG DICHT.

   Fijne dagen, Eric. Vrede in de mensen en hun welbehagen.

   Groet Pinky
  • Erik van der Velden 22.12.21
   @HansVillerius Ja.
  • W.J. (Hans) Villerius 22.12.21
   Wij hebben pakweg een jaar geleden een aanvaring gehad naar aanleiding van uw 0-woordenverhaal. Onze smaken verschillen duidelijk. Ik vond P.F. z'n verhaal (NB niet het mijne!) geloofwaardig, omdat het absurd is. Ik zou niet weten, wie hiermee gekwetst wordt. Bent u bezorgd om de leider van Forum?
 • Pinky Fitzgerald 23.12.21
  Beste Hans, ik moet tot mijn schande bekennen dat ik het werk van Buddingh niet goed ken. Daar moet snel verandering in komen. Zeker leuk als Karel zijn snorretje zou hebben afgeschoren: een wolf in schaapskleren herkent men immers ook wel zonder hitlersnorretje. Glenn is een blijvertje. Ik ben gehecht geraak zijn personage. Hij komt zeker een keer terug. Bedankt dat je de kastanjes voor mij uit het vuur hebt gehaald, maar nu gaat Pinky zelf reageren. Lees nog wel even mijn Kerstwens voor Eric en alle lezers, schrijvers en anders van Schrijverspunt.

  Fijne dagen, Hans

  Groet Pinky

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.