1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1070 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 17-12-2020

Hits: 316

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Mr Villerius

Aangepast: 17-12-2020
 
Hans geniet van een glas glenfiddich terwijl hij naar de Crown kijkt. Teckel Mormel slaat aan bij zijn ringtone ‘Frosty the snowman.’
 
‘Met Villerius.’
 
‘Hans, you old fart. How are you doing? Pinky here.’
 
‘Pinky van Schrijverspunt?’
 
‘The one and only. Merry Xmas, Hans.’
 
Villerius schiet vol. ‘jij ook zalig kerstfeest, fucking idiot.’
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.10.21
Feedback:
Als je de discussie een beetje meekrijgt is het best amusant, vind ik.
Show more
17.12.20
Feedback:
Nu mij de woorden uit de mond gehaald worden, lijkt mijn rol uitgespeeld. Daarom beperk ik me tot een variatie op Wittgenstein: Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man dann und wann kichern.
Show more
 • Pinky Fitzgerald 18.12.20
  'omnia mutantur, nihil interit'
  (de Romeinse dichter Ovidius)
  • Pinky Fitzgerald 19.12.20
   @HansVillerius Hartelijk dank! U ook nog veel plezier met de filosofen in deze donkere dagen voor de kerst. Nog een leuke van Wittgenstein: 'Auch Worte sind Taten'
  • W.J. (Hans) Villerius 18.12.20
   Dit Latijnse citaat hoort eerder thuis bij de andere commentaren op de jongste inzending van heer J. Boxem. Intussen wens ik u succes bij uw studie van de Klassieke Letteren.
17.12.20
Feedback:
Ik blijf het jammer vinden dat u zelf onder een synoniem schrijft, terwijl u wederom meent een andere schrijver bij de naam te moeten noemen. Ik zal het soort humor wel weer niet begrijpen, maar op mij komt dit eerlijk gezegd over als een ongezonde fixatie op Hans Villerius.
Show more
 • W.J. (Hans) Villerius 17.12.20
  Met 'synoniem' bedoel je waarschijnlijk pseudoniem. Wat er ook van zij, als deze ongein jou niet aanspreekt, besteed er dan liever geen aandacht aan, Janneke! Voor je het weet, figureer je ook in een dubieuze tekst.
  • Janneke De Leeuw van Weenen 17.12.20
   Als dit mocht gebeuren meld ik het de redactie, er zijn ook hier grenzen Hans. En ja, je hebt helemaal gelijk, ik bedoel natuurlijk pseudoniem! Bedankt voor de reactie!
 • Pinky Fitzgerald 18.12.20
  De fixatie wordt ook wel OVD genoemd ( obsessive Villerius disorder)
  • Maryse Van Hal 03.10.21
   Gelukkig heb je niks met winter of met dromen en dan die sukkel van een Jaap die je dikwijls te berde brengt...

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Meneer Villerius
615
Lezen?
55 woordenverhaal
Inky Pinky
520
Lezen?
OWD
477
Lezen?