1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  994 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 14-02-2021

Hits: 211

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Met zeiden vleugels

Aangepast: 14-02-2021
Door de nacht zweeft een nachtvlinder met tere, zeiden vleugels. Ze draagt de maan boven haar lichaam en de wereld daar onder. Voorzichtig verwelkomend steek ik mijn slanke vinger naar haar uit. Ze daalt zacht neer en ik fluister: “dagvlinder” terwijl achter haar de zon opkomt. “Dag, nacht” zegt ze in vlindertaal.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

15.02.21
Feedback:
Jammer van de titel.
 • Waardering
  20%
Show more
2 van de 4 lezers vond deze review nuttig
 • Anita Hendricks 15.02.21
  Los van die ene spelfout vind ik het wel heftig om 1 ster te geven. Jammer!
  • Anita Hendricks 17.02.21
   @Bert Ik begrijp het; gepassioneerd en precies zijn in je taalgebruik is juist ook mooi! Zo'n spelfout in de titel is ook wel echt heel stom. Ik zou willen dat ik dit nog kon veranderen!
  • Bert Vermeer 16.02.21
   Je hebt eigenlijk wel gelijk Anita. Een te impulsieve reactie van mijn kant. Een fout in de titel vind ik erger dan in de tekst zelf, maar de tekst was verder zeker van meer waarde dan een enkele ster.
14.02.21
Feedback:
Het moet zijden vleugels zijn
 • Waardering
  60%
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Liefde
259
Lezen?
55 woordenverhaal
Uitverkoop
254
Lezen?
55 woordenverhaal
Roodkapje
251
Lezen?