Voor schrijvers, door schrijvers
Meneer Villerius

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden,  inclusief de titel, worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 715

Meneer Villerius

 
Hij voelt frustratie. Keer op keer leest hij het verhaal van Pinky.
‘Bloody Hell.’ Waarom voert de Duivel een lam, een gekooide tijger en een ordinaire ijsbeer op?
Hij haat ijsberen.
 
Het beeld van een strop om die nek laat hem niet los. Wat zou Freud ervan vinden?
 
Morgen snel naar de Villeriuskliniek.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Pinky Fitzgerald
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 123
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Meneer Villerius"

Geschreven door Pinky Fitzgerald . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
08.10.20
Feedback:
U lijkt Villerius en Valerius met elkaar te verwarren. Dat pakt in deze tekst niet eens zo rampzalig uit: Als gevolg daarvan geeft u per ongeluk een lollige draai aan een slaapverwekkend zeventiende-eeuws gedicht van Mr. Duke, waarin ene Villerius het Engelse hof geruime tijd voor de gek hield met zijn clownerieën (‘But who suspects the madman and buffoon? Drolling Villerius this advantage had…’). Bravo, meneer Pinky!
Grammatica & Spelling:
Voldoende
Passend in deze rubriek:
Ja
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Pinky Fitzgerald 08.10.20
  Geachte meneer Villerius,
  De Villeriuskliniek was als grap gedoeld. Ik kom uit Amsterdam en daar is de Valeriuskliniek een begrip. Het is uiteraard niet mijn intentie geweest om te suggereren dat u daar in behandeling moet. Uw commentaar op mijn stukje leek een soort (psycho) analyse; vandaar de grap. Humor blijft lastig op Schrijverspunt. Men lijkt snel op zijn teentjes getrapt te zijn. U bent iemand (zit nog niet zo lang op Schrijverspunt) die niet mals is in zijn kritiek naar andere schrijvers toe. U geeft nu blijk van het feit dat u ook weet te incasseren. Ik voelde mij namelijk zeer vereerd dat u een uitgebreide analyse gaf over een stukje dat u als matig heeft beoordeeld, maar wel zeer veel vragen bij u opriep. Uw fantasie heb ik in iedergeval weten te prikkelen! Ik vond het 55W verhaal een creatieve manier om op mijn manier feedback op uw commentaar te geven No hard feelings, old chap om maar even in uw jargon te blijven.

  Hartelijke groet van Pinky en een fijne avond gewenst.
07.10.20
Feedback:
Dus als een van de medeschrijvers u een negatief commentaar geeft met uitgebreide toelichting, voelt u zich geroepen om dit zo terug te geven? Ik vind dit ongepast.
Passend in deze rubriek:
Nee
 • Lezenswaardig:
  20%
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 08.10.20
  Janneke, enige polemiek onder schrijvers, professioneel of amateur, is niet geheel ongebruikelijk. Misschien niet altijd even smaakvol, maar niet direct ongepast.
  De heer Villerius neemt in zijn kritieken geen blad voor de mond - dat waardeer ik - maar doet ook zelden een poging dit vriendelijk te verwoorden. Iets dat ik minder waardeer, maar het recht daartoe hem zeker niet wil ontzeggen.
  De heer P.F heeft op zijn beurt het recht daarop te reageren zoals hij wilt. Nogmaals, dat is niet ongepast. Wel jammer dat hij onder een pseudoniem schrijft. Pseudoniem is een chique woord voor valse naam / schuilnaam.
  • Pinky Fitzgerald 08.10.20
   @Ewald Geachte meneer Hagedorn,

   De verwarring is compleet. Onderstaande tekst is voor mevrouw Janneke bedoeld! Excuus. Ik waardeer uw toelichting zeer. U bent de eerste die ik ooit zal vertellen wat de reden is dat ik onder pseudoniem moet schrijven. Laten we vooral een beetje aardig voor elkaar blijven en het woord 'ongepast' hoef ik voorlopig van mijn medeschrijvers niet meer te te horen. De stukjes van Pinky gewoon links laten liggen. Heb je nergens last van.

   Fijne avond gewenst!
  • Ewald Hagedorn 08.10.20
   zoals hij wilt - wil
 • Pinky Fitzgerald 08.10.20
  Bedankt voor uw feedback. Lees mijn antwoord aan meneer Villerius. U deelt duidelijk mijn gevoel voor humor niet en dat is uw goed recht. Er is niets ongepast aan mijn stukje.
  • Pinky Fitzgerald 11.10.20
   @Janneke Sportief van u! Excuus aanvaard.
  • Janneke De Leeuw van Weenen 08.10.20
   Beste Pinky of hoe u dan ook mag heten!
   Bedankt voor uw reactie. Ik ben blij, dat dit niet slecht bedoeld was. Excuses voor het misverstand.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!