Voor schrijvers, door schrijvers
959 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

398 Hits

Publicatie op:
Meneer Villerius
 
Hij voelt frustratie. Keer op keer leest hij het verhaal van Pinky.
‘Bloody Hell.’ Waarom voert de Duivel een lam, een gekooide tijger en een ordinaire ijsbeer op?
Hij haat ijsberen.
 
Het beeld van een strop om die nek laat hem niet los. Wat zou Freud ervan vinden?
 
Morgen snel naar de Villeriuskliniek.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Meneer Villerius"

08.10.20
Feedback:
U lijkt Villerius en Valerius met elkaar te verwarren. Dat pakt in deze tekst niet eens zo rampzalig uit: Als gevolg daarvan geeft u per ongeluk een lollige draai aan een slaapverwekkend zeventiende-eeuws gedicht van Mr. Duke, waarin ene Villerius het Engelse hof geruime tijd voor de gek hield met zijn clownerieën (‘But who suspects the madman and buffoon? Drolling Villerius this advantage had…’). Bravo, meneer Pinky!
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Pinky Fitzgerald 08.10.20
  Geachte meneer Villerius,
  De Villeriuskliniek was als grap gedoeld. Ik kom uit Amsterdam en daar is de Valeriuskliniek een begrip. Het is uiteraard niet mijn intentie geweest om te suggereren dat u daar in behandeling moet. Uw commentaar op mijn stukje leek een soort (psycho) analyse; vandaar de grap. Humor blijft lastig op Schrijverspunt. Men lijkt snel op zijn teentjes getrapt te zijn. U bent iemand (zit nog niet zo lang op Schrijverspunt) die niet mals is in zijn kritiek naar andere schrijvers toe. U geeft nu blijk van het feit dat u ook weet te incasseren. Ik voelde mij namelijk zeer vereerd dat u een uitgebreide analyse gaf over een stukje dat u als matig heeft beoordeeld, maar wel zeer veel vragen bij u opriep. Uw fantasie heb ik in iedergeval weten te prikkelen! Ik vond het 55W verhaal een creatieve manier om op mijn manier feedback op uw commentaar te geven No hard feelings, old chap om maar even in uw jargon te blijven.

  Hartelijke groet van Pinky en een fijne avond gewenst.

Heb je deze al gelezen?

 • Geluk bij een ongeluk (240) Eelco Visser 13-08-2020

  De klap kwam hard aan. Liggend naast zijn scooter viel haar schaduw over hem heen. “Sorry, ik had je niet aan zien komen. Het is mijn schuld.” Hij voelde geen pijn meer. Al wat hij zag was een...

  Lees meer: Geluk bij een ongeluk