1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1016 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 07-10-2020

Hits: 601

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Meneer Villerius

Aangepast: 07-10-2020
 
Hij voelt frustratie. Keer op keer leest hij het verhaal van Pinky.
‘Bloody Hell.’ Waarom voert de Duivel een lam, een gekooide tijger en een ordinaire ijsbeer op?
Hij haat ijsberen.
 
Het beeld van een strop om die nek laat hem niet los. Wat zou Freud ervan vinden?
 
Morgen snel naar de Villeriuskliniek.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

08.10.20
Feedback:
U lijkt Villerius en Valerius met elkaar te verwarren. Dat pakt in deze tekst niet eens zo rampzalig uit: Als gevolg daarvan geeft u per ongeluk een lollige draai aan een slaapverwekkend zeventiende-eeuws gedicht van Mr. Duke, waarin ene Villerius het Engelse hof geruime tijd voor de gek hield met zijn clownerieën (‘But who suspects the madman and buffoon? Drolling Villerius this advantage had…’). Bravo, meneer Pinky!
Show more
 • Pinky Fitzgerald 08.10.20
  Geachte meneer Villerius,
  De Villeriuskliniek was als grap gedoeld. Ik kom uit Amsterdam en daar is de Valeriuskliniek een begrip. Het is uiteraard niet mijn intentie geweest om te suggereren dat u daar in behandeling moet. Uw commentaar op mijn stukje leek een soort (psycho) analyse; vandaar de grap. Humor blijft lastig op Schrijverspunt. Men lijkt snel op zijn teentjes getrapt te zijn. U bent iemand (zit nog niet zo lang op Schrijverspunt) die niet mals is in zijn kritiek naar andere schrijvers toe. U geeft nu blijk van het feit dat u ook weet te incasseren. Ik voelde mij namelijk zeer vereerd dat u een uitgebreide analyse gaf over een stukje dat u als matig heeft beoordeeld, maar wel zeer veel vragen bij u opriep. Uw fantasie heb ik in iedergeval weten te prikkelen! Ik vond het 55W verhaal een creatieve manier om op mijn manier feedback op uw commentaar te geven No hard feelings, old chap om maar even in uw jargon te blijven.

  Hartelijke groet van Pinky en een fijne avond gewenst.
07.10.20
Feedback:
Dus als een van de medeschrijvers u een negatief commentaar geeft met uitgebreide toelichting, voelt u zich geroepen om dit zo terug te geven? Ik vind dit ongepast.
Show more
 • Ewald Hagedorn 08.10.20
  Janneke, enige polemiek onder schrijvers, professioneel of amateur, is niet geheel ongebruikelijk. Misschien niet altijd even smaakvol, maar niet direct ongepast.
  De heer Villerius neemt in zijn kritieken geen blad voor de mond - dat waardeer ik - maar doet ook zelden een poging dit vriendelijk te verwoorden. Iets dat ik minder waardeer, maar het recht daartoe hem zeker niet wil ontzeggen.
  De heer P.F heeft op zijn beurt het recht daarop te reageren zoals hij wilt. Nogmaals, dat is niet ongepast. Wel jammer dat hij onder een pseudoniem schrijft. Pseudoniem is een chique woord voor valse naam / schuilnaam.
  • Pinky Fitzgerald 08.10.20
   @Ewald Geachte meneer Hagedorn,

   De verwarring is compleet. Onderstaande tekst is voor mevrouw Janneke bedoeld! Excuus. Ik waardeer uw toelichting zeer. U bent de eerste die ik ooit zal vertellen wat de reden is dat ik onder pseudoniem moet schrijven. Laten we vooral een beetje aardig voor elkaar blijven en het woord 'ongepast' hoef ik voorlopig van mijn medeschrijvers niet meer te te horen. De stukjes van Pinky gewoon links laten liggen. Heb je nergens last van.

   Fijne avond gewenst!
  • Ewald Hagedorn 08.10.20
   zoals hij wilt - wil
 • Pinky Fitzgerald 08.10.20
  Bedankt voor uw feedback. Lees mijn antwoord aan meneer Villerius. U deelt duidelijk mijn gevoel voor humor niet en dat is uw goed recht. Er is niets ongepast aan mijn stukje.
  • Pinky Fitzgerald 11.10.20
   @Janneke Sportief van u! Excuus aanvaard.
  • Janneke De Leeuw van Weenen 08.10.20
   Beste Pinky of hoe u dan ook mag heten!
   Bedankt voor uw reactie. Ik ben blij, dat dit niet slecht bedoeld was. Excuses voor het misverstand.
07.10.20
Feedback:
Misschien ligt het aan mij, maar proef ik hier wat nijd jegens een van onze mede-schrijvers? Het venijn zit in ieder geval in de “staart” van je verhaal, oftewel het slot. Niet in de staart van de tijger of de ijsbeer. :)
Show more
 • Pinky Fitzgerald 08.10.20
  Geachte mevrouw Steenbergen,
  Bedankt voor uw commentaar. De Villeriuskliniek is niet vals bedoeld. Zoals ik al eerder aangaf: ik kom uit Amsterdam en "wij" vinden dit Amsterdamse humor. Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand te kwetsen, want daar heb ik zelf een bloedhekel aan. Ik frons weleens mijn wenkbrauwen als ik sommige onaardige commentaren lees. Feedback is bedoeld om van te leren, maar sommige schrijvers dopen hun pen in azijn. Ik doe dat liever in honing.

  Fijne avond gewenst!
  • Annemarie Steenbergen 08.10.20
   Bedankt voor je antwoord, fijn dat het niet vervelend bedoeld is! Fijne avond!

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Inky Pinky
506
Lezen?
OWD
469
Lezen?
55 woordenverhaal
Porno
379
Lezen?