• images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 
   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • 55 woordenverhaal
  Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
25.09.21
Feedback:
Mooi. Het zijn wel 55 woorden, maar is het een verhaal? Het is meer een gedicht.
Show more
 • Merel de Bonte 27.09.21
  Bedankt voor jouw feedback Herscho!
  Dat is een goede vraag Herscho, valt dit onder een verhaal? Ik denk het zelf wel, maar dat is logisch, anders had ik het hier niet geplaatst ;-).
  Maar zou best kunnen dat het officieel geen verhaal is.
  Ik had eerst ook spaties tussen de tijdsaanduidingen, maar die zijn ineens verdwenen, geen idee hoe dat kan.
  De boodschap gaat in ieder geval over het aantal Servals wat op marktplaats wordt aangeboden. Terwijl dit eigenlijk geen huiskat is, vandaar dat er ook veel volwassen servals op marktplaats staan, waarvan de baasjes er dan later achter komen, dat deze katten toch niet zo geschikt zijn en dus weer worden verder verkocht. Best schrijnend. Het wordt tijd dat deze kat verboden wordt als huisdier, zodat niet iedereen zomaar zo''n beestje kan aanschaffen.
22.09.21
Feedback:
Aangrijpend verhaaltje. Maar 55 woorden?
Show more
 • Merel de Bonte 27.09.21
  Hoi Monette, Bedankt voor jouw feedback. Ik tel er zelf wel 55, maar misschien zie ik iets over het hoofd.
  • Monetta Boersma 07.10.21
   Het leek mij op het oog teveel. Maar je hebt helemaal gelijk. Ik tel ook 55 woorden. Foutje...