Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden,  inclusief de titel, worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 700

Te koop?

Voor honderdvijfentwintigduizend euro te koop: landhuis op een prachtlocatie met ruimschoots aangrenzend landgoed voor een avondwandeling. Waar gepaste Corona-afstand niet afstandelijk is noch afdoet aan sfeer. Waar u 's nachts de hemelse stilte ervaart. 's Morgens opstaan als het een God in Frankrijk "avec du croissants et petit pain".
En... u mag weer wakker worden.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Louisa van den Heerik- Weijenbergh
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 120
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Te koop?"

Geschreven door Louisa van den Heerik- Weijenbergh . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
30.08.20
Feedback:
Grammatica en spelling: Misschien moet je toch nog eens kijken naar de voorlaatste zin. Ik vind 'het' hier volstrekt onbegrijpelijk. En volgens mij moet in de Franse tekst 'du' de wezen. [Het valt me tegen van al die tweetalige Schrijverspunt-leden, dat ze zo zitten te slapen.] Of je met 'petit pain' eigenlijk petits pains bedoelt, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Zelf heb ik bij het ontbijt altijd stevige trek.
Grammatica & Spelling:
Matig
 • Lezenswaardig:
  40%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa van den Heerik- Weijenbergh 31.08.20
  Merci pour votre réponse monsieur.
  Zoals we in Rotterdam zeggen: 'Ik kèn Frans wel maar hij ken mij niet'. Wanneer ik mogelijkheid heb zal ik verifiëren of ik een aanpassing moet doen aan het Frans. Het woordje 'het' is inderdaad op spontane en raadselachtige wijze op deze plek terechtgekomen. Misschien gestuurd, door Frans...
29.08.20
Feedback:
Leuk geschreven, Louisa. (Een puntje: er staat prachtlicatie , dat moet prachtlocatie zijn.) Gr. Louise
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  100%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...