Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Inzendingen: 797
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Te koop?
© Louisa van den Heerik op .
Aantal hits: 183
Voor honderdvijfentwintigduizend euro te koop: landhuis op een prachtlocatie met ruimschoots aangrenzend landgoed voor een avondwandeling. Waar gepaste Corona-afstand niet afstandelijk is noch afdoet aan sfeer. Waar u 's nachts de hemelse stilte ervaart. 's Morgens opstaan als het een God in Frankrijk "avec du croissants et petit pain".
En... u mag weer wakker worden.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Te koop?"

Geschreven door Louisa van den Heerik . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
30.08.20
Feedback:
Grammatica en spelling: Misschien moet je toch nog eens kijken naar de voorlaatste zin. Ik vind 'het' hier volstrekt onbegrijpelijk. En volgens mij moet in de Franse tekst 'du' de wezen. [Het valt me tegen van al die tweetalige Schrijverspunt-leden, dat ze zo zitten te slapen.] Of je met 'petit pain' eigenlijk petits pains bedoelt, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Zelf heb ik bij het ontbijt altijd stevige trek.
Grammatica & Spelling:
Matig
  • Lezenswaardig:
    40%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa van den Heerik 31.08.20
    Merci pour votre réponse monsieur.
    Zoals we in Rotterdam zeggen: 'Ik kèn Frans wel maar hij ken mij niet'. Wanneer ik mogelijkheid heb zal ik verifiëren of ik een aanpassing moet doen aan het Frans. Het woordje 'het' is inderdaad op spontane en raadselachtige wijze op deze plek terechtgekomen. Misschien gestuurd, door Frans...
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !