55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Te koop?

Publicatie: | Louisa Weijenbergh
Voor honderdvijfentwintigduizend euro te koop: landhuis op een prachtlocatie met ruimschoots aangrenzend landgoed voor een avondwandeling. Waar gepaste Corona-afstand niet afstandelijk is noch afdoet aan sfeer. Waar u 's nachts de hemelse stilte ervaart. 's Morgens opstaan als het een God in Frankrijk "avec du croissants et petit pain".
En... u mag weer wakker worden.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
30.08.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Grammatica en spelling: Misschien moet je toch nog eens kijken naar de voorlaatste zin. Ik vind 'het' hier volstrekt onbegrijpelijk. En volgens mij moet in de Franse tekst 'du' de wezen. [Het valt me tegen van al die tweetalige Schrijverspunt-leden, dat ze zo zitten te slapen.] Of je met 'petit pain' eigenlijk petits pains bedoelt, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Zelf heb ik bij het ontbijt altijd stevige trek.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Louisa Weijenbergh 31.08.20
    Merci pour votre réponse monsieur.
    Zoals we in Rotterdam zeggen: 'Ik kèn Frans wel maar hij ken mij niet'. Wanneer ik mogelijkheid heb zal ik verifiëren of ik een aanpassing moet doen aan het Frans. Het woordje 'het' is inderdaad op spontane en raadselachtige wijze op deze plek terechtgekomen. Misschien gestuurd, door Frans...
29.08.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk geschreven, Louisa. (Een puntje: er staat prachtlicatie , dat moet prachtlocatie zijn.) Gr. Louise
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
29.08.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk stukje, Louise. Na het beletselteken hoort een spatie te staan. En... u
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.