Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  13.10.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  In tegenstelling tot Lieven en Elsbeth vind ik dat je woorden tussen haakjes een toegevoegde waarde hebben, er een dimensie aan toevoegen: zonder 'ze kijkt nu soap' zien we een andere moeder, want bekijkt de niet-naar-soap-kijkende mens de wel-naar-soap-kijkende mens niet nog altijd met een dosis minachting? De beschrijving van de das (uit leer) in je eerste zin lees ik als een bewuste toevoeging om de betrokken persoon in een bepaalde categorie te plaatsen, maar de lezer zal zijn beeld onmiddellijk al moeten bijstellen door het tussenzinnetje met de naar soap kijkende moeder: door deze toevoeging wordt de persoon tegelijkertijd ook nep. In de tweede zin wordt 'de held' bijna juichend ontvangen, dus heel graag gezien, maar misschien ook wel alleen maar omwille van wat eventueel gaat volgen. De tweede zin staat voor mij zonder de woorden tussen haakjes wel niet op zichzelf en dat vind ik toch altijd een pluspunt wanneer met tussenzinnetjes wordt gewerkt. De Engelstalige groetjes lees ik als verwijzend naar onze omarming van een andere taal boven de eigen taal. En de breed lachende dames: de vergelijking met gapende vagina's geeft een belofte weer. In die zin zou de tekst misschien sterker zijn (en tegelijkertijd zou het toch in de lucht blijven hangen) zonder de expliciete laatste zin maar dan was het geen 55-woordenverhaaltje natuurlijk. Ik lees heel wat gelaagdheid in dit korte verhaaltje, daarom is het voor mij zeker geslaagd.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  11.10.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Wat de toegevoegde waarde van de teksten tussen haakjes betreft, ben ik het eens met Elsbeth Boom. Dat de jongedames (in 1 woord) zo breed lachen als hun gapende vagina's vind ik niet de meest gelukkige vergelijking; en dat hij vanavond zal kunnen neuken niet de meest logische conclusie. Of ziet hij die gapende vagina's?
  Show more
  2 van de 2 lezers vond deze review nuttig

  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in VERHAAL 55 WOORDEN

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

Voorwaarden VERHAAL 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!