Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.

106 Hits

Publicatie op:
Levensweg
Ooit was ik iets anders. Mensen gebruikten mij waardoor ik veranderde. Ik verdween voor een dag of twee. Toen ik mijzelf weer toonde werd ik niet eens aangekeken. Ik dook in het diepe, vertrok alleen en kwam onderweg gelijken tegen die precies dezelfde levensweg volgden. Nu voel ik mij thuis tussen de andere drollen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Levensweg"

12.02.21
Feedback:
Ik vind het wel grappig geschreven Anita. Het lijkt me alleen beter om een komma te zetten tussen mij en waardoor in de eerste zin en tussen toonde en werd in de tweede zin.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Anita Hendricks 12.02.21
  Klopt! Dit deed ik in de eerste instantie ook maar ik haalde ze weg omdat de zinnen toch niet zo lang zijn. Misschien had ik ze beter kunnen laten staan?
  • Janneke De Leeuw van Weenen 13.02.21
   Moeilijk te zeggen he? Als je geen adempauze nodig hebt en de zin eenduidig is, hoeft het niet. Daarom hoeft het misschien niet in het eerste geval, maar ik ben er niet zeker van. In het twee geval zou ik het zeker doen, omdat er twee werkwoorden achter elkaar staan en dat verwarrend kan zijn.