Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Lente in crisistijd

| Harry Boerkamp

Na een winter die meer op de herfst leek dan op een winter, is de lente aangebroken. Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Alleen is het een heel ander geluid dan iedereen gehoopt had. Gelukkig schijnt de zon weldadig en kunnen we ons, in de tuin of balkon, laven aan zijn warmte.

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 78

2.55

(De gemiddelde waardering is 2.5 door 4 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: Lente in crisistijdGuido Aerts 05-04-2020 23:44
Als het de zon betreft laaf ik mij liever aan 'haar' warmte maar goed zelfs Van Dale heeft er zich nooit over uitgesproken, laat staan de astrologen.
# RE: Lente in crisistijdHarry Boerkamp 05-04-2020 23:57
Hallo Guido,
Er is zeker geen eenduidigheid als het gaat over de zon. Is de zon nou mannelijk of vrouwelijk. Het gaat mij in dit geval ook niet om mannelijk of vrouwelijk. Het gaat in dit geval om een goed gevoel
+1 # RE: Lente in crisistijdLieven Vandekerckhove 06-04-2020 00:24
Het vermannelijken van alle substantieven zonder onderscheid in Nederland ergert me al lang mateloos. Zelfs naar biologisch vrouwelijke wezens wordt met mannelijke voornaamwoorden verwezen: de koe: hij staat in de wei. Dit unificeren is zonder meer een verarming van de taal, het reduceert mede de nuanceringsmoge lijkheden ervan. Taalvervuiling op collectief niveau.
# RE: Lente in crisistijdGuido Aerts 06-04-2020 00:29
Vermits ik geen ster kan geven op jouw commentaar heb ik eens een duimpje geprobeerd, Lieven.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Ik ga je nu verlaten

Geschreven door Asko De vries robles. Geplaatst in Kort verhaal.
“ Ik ga je nu verlaten”, zo verbrak hij altijd,  de  verbinding van onze ellenlange telefoon gesprekken, vanuit  de Bijlmerwaar hij op een flat woonde die on...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een mooi opgevoerd toneelstukje.

24, mei, 2020 Ingrid Bruggink

Zinloos

30, mrt, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!