Voor schrijvers, door schrijvers

Meer van deze schrijver lezen?

 • 55 woordenverhaal

  Waarom bestaat een sonnet uit 2x4 en 2x3 dichtregels? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
 • Ook meedoen?

  Een 55 woordenverhaal publiceren op  Schrijverspunt? Alleen fictie komt in aanmerking, dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind , moet in precies 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

55 woorden

Toevoegen verhaal?
lees de voorwaarden!

Laat

'Prijs élk moment van geluk, want geluk is schaars.
Roei met de spanen die je hebt, maar beweeg volle kracht.
Mik naar de top, maar verlies jezelf in de kleine zaken.
Oogst je geluk wanneer het daar is, en stel je verder geen vragen.
Leef, en heb lief.' zei mijn vader op zijn sterfbed.
Dit artikel delen?
 • Hits: 244
(De gemiddelde waardering is 3.2 door 5 stem(-men)

Reacties

# RE: LaatEwald Hagedorn 07-03-2020 01:35
Mannen, mannen, het lijkt mij beter dat jullie Belgenbroeders elkander alleen nog op café treffen en elkander daar de weke hersens inslaan. Wat een vervuiling op deze schrijfsite.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 07-03-2020 01:46
Akkoord, Ewald, van die vervuiling. Ik ben wel niet boos, ik maakte gewoon wat plezier ermee.

Op een schrijfpagina horen regels te gelden: nooit op de schrijver spelen. Enkel constructieve feedback die hard mag zijn, maar dan wel gegrond. Het lijkt me duidelijk dat Guido hier eerst behoorlijk over de schreef gaat, maar ik weet niet of die regels hier gelden.

Ja, hij doet dat dus ik reageer.

Ik hield mij nog in hoor, ik had ook zijn verhalen erbij kunnen sleuren.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 07-03-2020 01:55
Ja, ok, je kan hier niet je berichten aanpassen of verwijderen. Heb spijt dat ik die laatste zin geschreven heb. Maar aan de andere kant, zie je wel goed wat die man daar zomaar zegt? Op deze 'schrijfsite'?
# RE: LaatJorre Vanbaelen 07-03-2020 02:02
Hij is hier een routinier, dus weet of dat ok is of niet, hier. Dat is niet ok, en daar hij een routinier is, handel ik dat zelf af. Ik vraag hem gewoon om te staven wat hij zegt, meer niet. En dan kan het spel weer verder. :)
# RE: LaatJorre Vanbaelen 07-03-2020 02:03
Maar akkoord. Dat hoort hier allemaal niet thuis.

Ik hou het voor bekeken voor deze avond. Wens je een rustige nacht toe. Ik heb echt geen kwaad bloed, maar ik verdedig me wel.
# RE: LaatEwald Hagedorn 07-03-2020 12:59
Jorre, in de zeven jaar dat ik in het basisonderwijs heb gewerkt, hoorde ik bijna dagelijks: 'Hij begon.'
# RE: LaatGuido Aerts 07-03-2020 11:09
En wat dacht je hier mee te bereiken, Ewald?
# RE: LaatEwald Hagedorn 07-03-2020 12:58
Helemaal niets, Guido. Als lezer werd ik gisteravond met jullie 'conversatie' geconfronteerd en daar reageer ik op. Naar mijn idee zijn hier drie kleine jongetjes aan het bekvechten om niets.
Haantjesgedrag, spierballenvert oon en een enorm egoprobleem.
# RE: LaatGuido Aerts 07-03-2020 13:25
De drie (!) jongetjes hebben te veel naar Nederlandse TV gekeken, zeker?
Ik dacht dat je meer mensenkennis bezat, Ewald.
Goed dat je het hier over 'ons' egoprobleem hebt, want wij zijn 'begonnen'.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 07-03-2020 14:03
Ach Guido, stop met je zo kinderachtig te gedragen. Ewald heeft gelijk.

Ik weet niet waar de doorn zit bij jou, wat mij betreft, maar ik ben hier niet om de confrontatie aan te gaan wanneer ik een stukje plaats. Moet maar eens kijken hoeveel ik er al gepost heb. Je vergist je dus in 'je analyse'. En natuurlijk beledig je me daarmee.

Maar goed, zoals ik al zei, Ewald heeft gelijk en ik ga mij hier gewoon boven zetten.

Wel wil ik nog zeggen dat het goed zou zijn als er regels opgesteld zouden worden, zodat zaken als deze niet meer zouden gebeuren. Niet Lieven die tegen iemand anders zegt, wat zou het fijn zijn als we zulke verhaaltjes niet meer te lezen krijgen. Niet Guido die tegen mij zegt dat ik er enkel op uit ben om de confrontatie aan te gaan etc. En niet ik, die daar eigenlijk veel te overdreven op reageert.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 07-03-2020 14:17
En als je dat toch nog echt denkt (voor zover je het ooit echt gedacht hebt), dan ben je gewoon dom, Guido, en verdoe ik mijn tijd niet meer aan jou.
# RE: LaatGuido Aerts 07-03-2020 15:23
Bemoedigend dus.
# RE: LaatLieven Vandekerckhove 05-03-2020 13:31
Bemoedigend!
# RE: LaatJorre Vanbaelen 05-03-2020 16:15
Lieven Vandekerckhove zei:
Bemoedigend!

Ach, Lieven. Schrijf eens iets op niveau, en dan praten we verder. En voordat je denkt dat ik dat zelf niet kan, hier:

https://www.schrijverspunt.nl/korte-verhalen/jorre

Ik heb nog niks deftig van jou gelezen. Echt niet. Als dat wel het geval is, zal ik dat zeker zeggen. Zo ben ik dan ook weer wel.

Veel succes!
# RE: LaatLieven Vandekerckhove 06-03-2020 00:01
Ik dacht dat mijn korte commentaar een aanmoediging zou betekenen, maar blijkbaar schiet mijn taal daarvoor tekort. Excuus als ik daarmee het tegenovergestel de bereikt heb. Enne... ik heb het kortverhaal dat je me aanprees gelezen, maar ik riskeer me niet meer aan enig commentaar.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 06-03-2020 00:10
Ah ok, sorry dan. Ik wist niet hoe het te interpreteren. Ik dacht dat het mogelijks neerbuigend bedoeld was.

Ik was echt uit mijn krammen geschoten omdat je basically zei: 'delete'. Dat is geen opbouwende feedback. Bovendien was het stukje al erg oud. Er waren 500+ inzendingen voor de wedstrijd heb ik gezien, dat stukje was nog voor de wedstrijd.

Als je geen commentaar meer durft te geven, is dat jouw zaak. Ik sta altijd open voor opbouwende feedback - en ik kan die ook zelf geven, hoor - maar je moet het natuurlijk zelf weten.

Deze keer, werkelijk 'veel succes' gewenst met het schrijven. Ik weet niet of ik hier nog ga posten, maar als ik dat doe, zal ik ook opbouwende feedback geven van tijd tot tijd.

Goeieavond!
# RE: LaatJorre Vanbaelen 06-03-2020 00:17
Wil ik nog aan toevoegen: het verhaal hierboven 'prijs ik aan'. Het verhaal waar ik je heen verwees was gewoon om te zeggen van: 'Kijk, ik kan schrijven'. Dat heb ik van de week geschreven, gewoon.

Bovendien zal jij ook wel weten dat zo'n opmerking op verschillende manieren geinterpreteerd kan worden, en mogelijk olie op het vuur gooit. Dus als het geen copout is dat je nu zegt van het was zo niet bedoeld: mijn excuses.
# RE: LaatGuido Aerts 06-03-2020 09:19
Goed Jorre dat je durft je excuses aan te bieden als je merkt dat je fout zit. Er zijn meerdere commentatoren die nadat ze hebben ingezien dat ze de bal missloegen gewoon een tijdje hun mond houden. Anderzijds heb je het alsmaar over opbouwende feedback maar je moet ook de waarde inzien van negatieve feedback en er niet meteen tegenaan gaan. Keep up the good work.
# RE: LaatLieven Vandekerckhove 06-03-2020 11:49
Het is wat het is, Guido. Spons erover en verder gaan.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 06-03-2020 14:38
Ik begrijp dat Lieven niet zomaar nog afbrekend commentaar wil geven, en mijn excuses aanvaard dus ook wat mij betreft: spons erover.

Veel schrijfplezier.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 06-03-2020 14:38
aanvaardt*
# RE: LaatLieven Vandekerckhove 06-03-2020 17:54
Toch nog een laatste correctie: ik heb helemaal geen afbrekende commentaar gegeven he Guido, juist integendeel. Maar dat is zo niet begrepen geworden. Enfin, we sluiten de discussie.
# RE: LaatGuido Aerts 06-03-2020 23:09
Ja Lieven, sinds de man op S. rondwaart zoekt hij zowel in zijn stukjes als in zijn commentaren de confrontatie, je kan het ook aandacht vragen noemen, maar als hij ze krijgt kan hij er niet mee om. Benieuwd wat hij hier weer op gaat antwoorden, want die antwoorden zijn boeiender dan zijn stukjes. Il n'y a que la vérite qui blesse.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 06-03-2020 23:26
Bwa, dat raakt mij niet zo. Meningen verschillen. Mensen lezen mij over het algemeen wel graag, er komt een boek bij een uitgever (en dus niet in eigen beheer)en ik zal hoogstwaarschij nlijk voor een wat grotere blog gaan schrijven, binnenkort. Het ligt nog allemaal in de toekomst, voor mij. Ik zeg niet dat ik veel succes zal oogsten, maar ik schrijf goed genoeg om mensen te vermaken, en te raken. Bovendien herinner ik mij ook dat je mijn gedicht van Sting daar, ook wel de moeite vond.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 06-03-2020 23:27
Het klopt trouwens dat ik hier wat de confrontatie opgezocht heb met een tekstje. Dat van vertrappelen daar, bij 55 woorden. Ik was toen behoorlijk dronken, had dat eigenlijk moeten wissen. Maar dat was dan ook alles. In de eerste plaats wil ik toch gewoon schrijven en verbeteren.

Ik blijf erbij dat wanneer je zegt: dit is een leeg verhaal en het zou fijn zijn als we dit niet meer te lezen zouden krijgen, je aan negatieve feedback doet, en ik ben daarvoor serieus uit mijn krammen geschoten. Dat is alles. Mij nu gaan afschilderen als iemand die het enkel om de aandacht doet, ipv het werk, is puur op de man. En eigenlijk niet ok. Maar goed, op deze pagina ben ik al wat gewend en zoals ik al zei, zoveel kan het mij niet schelen.
# RE: LaatGuido Aerts 06-03-2020 23:58
Terug nuchter. Houden zo.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 07-03-2020 00:13
Guido Aerts zei:
Terug nuchter. Houden zo.


Grappig, Guido. Drink jij mss eens wat, dan ontwikkel je mss wat humor.

Hahaha.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 07-03-2020 00:14
Grapje, natuurlijk.

Oh en er staat hier een vraag beneden. Hoe kwam je dan aan die indruk dat mijn tekstjes de confrontatie hier opzochten? Dat vind ik wel ineens een fascinerende opmerking eigenlijk. :)
# RE: LaatJorre Vanbaelen 06-03-2020 23:58
Waarom zeg je dat eigenlijk, Guido? Dat ik de confrontatie opzoek met mijn stukjes? Dat is niet zo, behalve toen met dat één verhaal dat ik net aanhaalde.

Bovendien kan ik ook 'waarachtig op de man spelen' bij jou met betrekking tot je verhalen, maar ik onthoud mij daarvan. Ik lees ze gewoon niet meer.
# RE: LaatJorre Vanbaelen 07-03-2020 01:17
Wel akkoord dat ik onderhoudend kan zijn in het commentaar ook. Ik ben een keyboard ninja! Whattaaaaaaaah!!!

Ik zie het hier al aankomen trouwens, de ironie. Nog geen drie posts terug heb je dit gezegd(ik parafraseer): wanneer mensen in het commentaar de bal misslaan, houden ze vaak hun mond. Goed van je dat je je excuseert, Jorre' Haha.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

 • feb 09, 2020

  De Storm

  Stijn Luyten
 • feb 20, 2020

  Misleid

  Levina Levja
 • mrt 05, 2020

  Laat

  Jorre Vanbaelen

Top 3 : Totaal