Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Kreun

| Vera Bijma
Pff, hè hè, eindelijk lagen de kinderen te slapen. Wat een dag was me dat zeg! Ze kon nog maar aan één ding denken: languit op de bank liggen voor de tv. Net toen ze wilde neerploffen, zag ze de speciale blik in de ogen van manlief. O nee hè, ook dat nog. Kreun.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 280

4.55

(De gemiddelde waardering is 4.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: KreunLieven Vandekerckhove 07-12-2019 21:47
Heerlijk! :-)
# JeejVera Bijma 09-12-2019 11:55
Dank je, Lieven. Ik vond 'm zelf ook wel geslaagd (in alle bescheidenheid) , maar er kwam aanvankelijk maar weinig reactie op (ook geen beoordeling). Dan begin ik toch altijd wat te twijfelen. Anderzijds: smaken verschillen!

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Vegetarische burgers

Geschreven door Bennie Sieverink. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Natte sneeuwbuien in maart. Aan de opwarming van de aarde lijkt een abrupt einde gekomen. Toch blijft het verstandig om milieubewust te zijn. Door een dag in de week geen v...
Actuele Top 3 van deze rubriek

CULTUURVERVAL

04, juni, 2020 W.J. (Hans) Villerius

Venus

29, apr, 2020 Eloy Nooren

Jarig

05, juni, 2020 Eelco Visser
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!