• 55 woorden verhalen

  Waarom bestaat een sonnet uit 2x4 en 2x3 dichtregels? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
 • Ook meedoen?

  Een 55 woorden verhaal publiceren op  Schrijverspunt? Het afgeronde prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind, moet in precies 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. Eerst inloggen svp.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

55 woorden

Jouw verhaal hier toevoegen?

Kreun

Pff, hè hè, eindelijk lagen de kinderen te slapen. Wat een dag was me dat zeg! Ze kon nog maar aan één ding denken: languit op de bank liggen voor de tv. Net toen ze wilde neerploffen, zag ze de speciale blik in de ogen van manlief. O nee hè, ook dat nog. Kreun.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 191
(De gemiddelde waardering is 4.5 door 2 stem(-men)

Reacties   

# RE: KreunLieven Vandekerckhove 07-12-2019 21:47
Heerlijk! :-)
Melden aan beheerder
# JeejVera Bijma 09-12-2019 11:55
Dank je, Lieven. Ik vond 'm zelf ook wel geslaagd (in alle bescheidenheid) , maar er kwam aanvankelijk maar weinig reactie op (ook geen beoordeling). Dan begin ik toch altijd wat te twijfelen. Anderzijds: smaken verschillen!
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

De schrijfopdracht. Net iets lastiger...

Maar een schrijfopdracht is ook leuk en spannend.Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een…