55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

  • DEZE INZENDING:
  • Waardering
  • Hits
    316

Kop

Publicatie: | Nane van der Molen
Ik schrik van het grauwe hoofd, het haar rechtop. Schrik er van maar loer gewoon terug. M'n hoofdpijn wordt erger door die kop in de spiegel. Was ik maar niet aan de drank gegaan gisteravond. Ik voel me hondsberoerd en schuifel terug naar bed. Daar ook al een vreemde kop die me aan staart.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
21.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hoi Nane,
Ben het eens met onderstaande reactie.

Ervan ipv er van. De komma miste ik ook.

Misschien 'M'n hoofdpijn wordt erger door die (rot)kop zo recht tegenover me.' in plaats van: 'M'n hoofdpijn wordt erger door die kop in de spiegel.'

En misschien: wéér aan de drank

Het einde is inderdaad leuk gevonden!
Ook daar: aanstaart in plaats van aan staart.

Laatste dingetje hoor: de titel kun je ook wat meer van het verhaal in kwijt, de achtergrond zeg maar, wat er al gebeurt is...

Gewoon als ideeën. Het is een tof verhaal!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
'Er van' mag hier aan elkaar (ervan schrikken) en volgens mij hoort er ook een komma vóór 'maar' te staan. Persoonlijke smaak (dus niet per sé beter), maar ik had het ook leuk gevonden als de aanwezigheid van de spiegel alleen door de context duidelijk was (zoals dat terug loeren) i.p.v. letterlijk genoemd. De slotzin is verrassend en herkenbaar tegelijk, dus zeker een leuk einde!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.