Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Kookwedstrijd

| Jeroen van Berckum
Kookwedstrijd

‘Ik heb nog nooit zo’n lekker stuk vlees geproefd,’ zei het hoofd van de jury gelukzalig. ‘Het moet u heel wat inzet hebben gekost om het zo lekker te krijgen.’
‘Niet alleen inzet,’ lachte Frits. Hij schoof zijn rolstoel naar achteren en wees naar de plek waar een week geleden zijn benen hadden gezeten. 
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 118

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: KookwedstrijdAsko De vries robles 21-02-2020 12:34
Persoonlijk zou ik het grappiger vinden zonder dat je vertelt van die twee benen(show don’t tell). Dat de lezer dat zelf moet opmaken. Dat zou het sterker maken mijn inziens.
# RE: KookwedstrijdJeroen van Berckum 21-02-2020 13:08
Hoi Asko,
Leuk dat je reageert. Ik heb daar wel aan gedacht hoor. Maar Frits is gewoon heel erg trots op zijn vlees; hij heeft er letterlijk alles voor over.
En in dit geval kun je zelf de blik van ontzetting bij het hoofd van de jury invullen.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Kwaak

Geschreven door Diane Thone. Geplaatst in Kort verhaal.
Als fervent reizigster kom je zowat op alle soorten plekken....Zo was er het jaar dat "Ik wil toch wel eens naar Florida" de kop opstak. Toch wel een slechte keuze, t.t.z. ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een mooi opgevoerd toneelstukje.

24, mei, 2020 Ingrid Bruggink

Zinloos

30, mrt, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!