1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1014 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Kijk niet

Publicatie op : 12-08-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Kijk niet

384 Hits.
Het is een zomerse dag. Een meisje ligt op haar rug in het lange gras naar de lucht te kijken. Ik plof naast haar neer en vraag: "Wat zie je?" Ze sluit haar ogen. Een stilte volgt. Ik vraag het haar nog een keer. “Het verleden" zegt ze, “maar het is geen aanrader.”
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.08.20
Feedback:
Goed geschreven, Meisje M.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.08.20
Feedback:
Ik heb je eerder al geschreven dat een handig criterium voor publicatie erin bestaat, je af te vragen wat de lezer aan je stukje uiteindelijk heeft. Natuurlijk, smaak is een heel individuele aangelegenheid, en wat de éne lezer goed vindt, zal de andere niet zo ervaren. Persoonlijk vind ik dat bovenstaand stukje te weinig om het lijf heeft om het te publiceren. Wees kritisch voor jezelf, stel hoge eisen. Misschien kan het helpen, je teksten niet onmiddellijk na het ontstaan ervan te publiceren. Laat elke tekst een paar weken liggen zonder er naar om te zien. Als je die tekst dan weer ter hand neemt, sta je er wat afstandelijker tegenover, en dat laat je beter toe om je stukje te evalueren. Schrijf, schrijf veel, want schrijven kan je, maar publiceer - voorlopig - mondjesmaat.
 • Waardering
  40%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Ewald Hagedorn 13.08.20
  Beste Lieven, je kritiek onderschrijf ik geheel niet. Een lezenswaardig stukje. Je advies om - voorlopig - mondjesmaat te publiceren is het slechtste advies dat je kunt geven en bovendien zeer pretentieus. Alleen door wél te publiceren, krijg je feedback waarvan je kunt leren. Vergeet niet dat dit een website voor amateurschrijvers is.
  • lieven vandekerckhove 13.08.20
   @Ewald Staat in mijn reactie ook niet dat dat meisje wel degelijk kan schrijven? Dat heb ik in vroegere reacties ook heel duidelijk geschreven. :)
  • lieven vandekerckhove 13.08.20
   @Ewald Toch nog een laatste reactie: ik denk helemaal niet dat wij beiden iets verschillends voor hebben met onze kritiek. Ik heb duidelijk onderlijnd dat het er mij juist om te doen is, deze jonge schrijfster met mijn commentaar te helpen. Met dus wel degelijk opbouwende kritiek. Ook een opmerking als deze: 'te weinig om het lijf om te publiceren' zie ik als een constructieve opmerking. Hoewel, geef ik toe, men dat anders kan interpreteren. Tenslotte bepaalt de bedoeling van elke kritiek de betekenis ervan.
  • Ewald Hagedorn 13.08.20
   @lieven vandekerckhove Beste Lieven, wat ik met pretentieus bedoel is vooral de opmerking dat het verhaaltje - wat jou betreft - te weinig om het lijf heeft om te publiceren.
   Zeker wanneer het inderdaad een zestienjarige betreft zou ik niet zo hard in je oordeel zijn. En om een tekstje van 55 woorden een paar weken te laten liggen ... dat lijkt me zwaar overdreven. Laat Meisje M vooral lekker haar stukjes schrijven en op Schrijverspunt plaatsen. Als jij - of anderen - haar opbouwende kritiek en schrijftips geven, zal ze daar blij mee zijn. Misschien staan we hier beiden anders in. Alle respect voor je mening natuurlijk.
  • lieven vandekerckhove 13.08.20
   Beste Ewald, ik heb mijn commentaar met de beste bedoeling geschreven, en dus wel degelijk om de jonge schrijfster (ze is 16 jaar, heb ik begrepen) te helpen. Neem van mij aan dat ik niet in het minst naar pretentie neig. Maar je reactie bevestigt alleen maar dat opvattingen uiteenlopen, nietwaar? Gelukkig maar ook. Als ik mijn eigen reactie herlees, vind ik daar in elk geval niets kwetsends in.
 • Meisje M 13.08.20
  Ik ben blij met alle feedback die ik krijg, dus zowel de positieve als de negatieve. "Word je hard van" is mij geleerd, al komt het soms hard aan. Vertel me vooral wat u er echt van vindt. Ik ben inderdaad 16 en nog verre van ervaren, maar elk verhaaltje is weer een stap dichterbij...Toch? Verder vind ik het leuk om hier te publiceren, dus wil ik daar niet in minderen.
  • Meisje M 13.08.20
   @lieven vandekerckhove Beste Lieven, ik weet dat het geen negatief bedoelde feedback is. Ik ben erg blij met uw feedback, dat wil ik u toch op het hart drukken. Het is mij nu duidelijk dat het om opbouwende kritiek gaat. Heel erg bedankt voor de keren dat u de moeite neemt dit meisje te helpen!
  • lieven vandekerckhove 13.08.20
   Ik heb je recent nog aangemoedigd om te schrijven, en dat doe ik nu ook. In mijn eerste reactie, een tijdje geleden, heb ik zelfs geschreven dat ik luid wilde applaudisseren. Als dat geen erkenning is. :).
   In de toelichting die ik bij mijn actuele commentaar gegeven heb, zal je merken dat die commentaar niét negatief is. Lees het nog eens.
 • Meisje M 13.08.20
  Verder... Smaken verschillen. Ik ben blij dat dit verhaal bij sommige mensen in de smaak valt, ik ben er namelijk trots op. Daar gaat het om toch?
12.08.20
Feedback:
Wat verdrietig, maar mooi geschreven hoor.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Wat doe ik hier?
391
Lezen?
55 woordenverhaal
Prikkeldaad
334
Lezen?
55 woordenverhaal
Pijnlijke vlucht
292
Lezen?