1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  992 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 28-07-2021

Hits: 117

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

kerkklokken verbinden

Aangepast: 28-07-2021
Damian miste zijn gescheiden papa tijdens mama-week enorm.
Als hij tijdens schooltijd de kerkklokken hoorde, wist hij dat zijn papa ze ook hoorde en dus aan hem dacht. Zo waren ze toch een beetje samen.
Ook het ongeval waarin mevrouw Wynants omkwam en de begrafenisklokken een paar dagen later, hoorden ze allebei.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

29.07.21
Feedback:
Hierop had je een beetje langer moeten werken, Lars, want het potentieel dat erin steekt om een "bijzonder goed" stukje te worden in plaats van een "goed" stukje zit er wel degelijk in, maar komt naar mijn gevoelen niet tot zijn recht. Reden: wie mevrouw Wynants is, blijft te zeer in het ongewisse, ook al kan ik vermoeden (maar dan ook slechs vermoeden) dat het om de mama gaat. Niet?
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Lars Tanésy 29.07.21
  Inderdaad, beter was het geweest om eerst het ongeval en de begrafenis te laten gebeuren en dan hen hieruit te laten besluiten om bij de kerkklokken telkens aan elkaar te denken. Mevrouw Wynants kan de reden van de scheiding zijn

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Gokje3
328
Lezen?
55 woordenverhaal
Straf
307
Lezen?
de pastoorsmeid
289
Lezen?