55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Kattengejank?

Publicatie: | Louisa Weijenbergh
'Monsieur coiffeur, fijn dat u belt. Mijn nageltjes moeten hoognodig worden gevijld. Natuurlijk is mijn frêle madame mijn vóórkomen, op het muurtje vanavond, niet vergeten. Garfield, de poespasloze vlooienbandiet van hiernaast zal direct in de gaten hebben uit welk teakhout ik gesneden ben.'

'Nee, mevrouwtje, u moet nog vijfendertig euro dokken aan de glazenwasser.'
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
25.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik heb moeite, ook met de verbetering, er een lopend verhaal van te maken. Misschien te weinig inbeeldingsvermogen aan mijn kant.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 28.08.21
  Bedankt voor je feedback. Het is oorspronkelijk een langer verhaal...

  PRRR, dat poezelig talmen bevalt mij voortreffelijk. fijn dat u belt. Mijn nageltjes moeten nodig bijgewerkt

  depositphotos

  en mijn vederbos is hopeloos slecht onderhouden de laaste tijd. Mijn frèle Madame verwacht natuurlijk wel dat ik vanavond tip top zal paraderen op het muurtje hiernaast. Zo zijn de kaarten nu eenmaal geschud in deze contreien, monsieur.

  Verwaand kijken doe ik niet, mijn snuit is van nature zo afgevlakt en mijn haren uit de klit dat zelfs de kortzicht- en -harige kater van hiernaast mijn Perzische invloeden onderkent.

  De poespasloze vlooienbandiet had al snel in de gaten uit welk teakhout ik gesneden ben. Gelukkig maar. Het bracht mij bijna uit haarbalans dat hij opgenomen werd bij het stamboomcollectief. Het heeft mijn Persuasief voorkomen behoorlijk uitgeput en....ehh wat zegt u monsieur?

  U bent van een abatoir zegt u? het chinees K-K-KATTEN ABATTOIR?
14.08.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ik snap niets van deze zin: 'Natuurlijk is mijn frêle madame is mijn vóórkomen op het muurtje niet vergeten.' En eigenlijk ook niets van de zinnen die erop volgen...
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.