1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1014 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Kattengejank?

Publicatie op : 14-08-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Kattengejank?

115 Hits.
'Monsieur coiffeur, fijn dat u belt. Mijn nageltjes moeten hoognodig worden gevijld. Natuurlijk is mijn frêle madame mijn vóórkomen, op het muurtje vanavond, niet vergeten. Garfield, de poespasloze vlooienbandiet van hiernaast zal direct in de gaten hebben uit welk teakhout ik gesneden ben.'

'Nee, mevrouwtje, u moet nog vijfendertig euro dokken aan de glazenwasser.'
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

25.08.21
Feedback:
Ik heb moeite, ook met de verbetering, er een lopend verhaal van te maken. Misschien te weinig inbeeldingsvermogen aan mijn kant.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 28.08.21
  Bedankt voor je feedback. Het is oorspronkelijk een langer verhaal...

  PRRR, dat poezelig talmen bevalt mij voortreffelijk. fijn dat u belt. Mijn nageltjes moeten nodig bijgewerkt

  depositphotos

  en mijn vederbos is hopeloos slecht onderhouden de laaste tijd. Mijn frèle Madame verwacht natuurlijk wel dat ik vanavond tip top zal paraderen op het muurtje hiernaast. Zo zijn de kaarten nu eenmaal geschud in deze contreien, monsieur.

  Verwaand kijken doe ik niet, mijn snuit is van nature zo afgevlakt en mijn haren uit de klit dat zelfs de kortzicht- en -harige kater van hiernaast mijn Perzische invloeden onderkent.

  De poespasloze vlooienbandiet had al snel in de gaten uit welk teakhout ik gesneden ben. Gelukkig maar. Het bracht mij bijna uit haarbalans dat hij opgenomen werd bij het stamboomcollectief. Het heeft mijn Persuasief voorkomen behoorlijk uitgeput en....ehh wat zegt u monsieur?

  U bent van een abatoir zegt u? het chinees K-K-KATTEN ABATTOIR?
14.08.21
Feedback:
Ik snap niets van deze zin: 'Natuurlijk is mijn frêle madame is mijn vóórkomen op het muurtje niet vergeten.' En eigenlijk ook niets van de zinnen die erop volgen...
 • Waardering
  40%
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • Louisa Weijenbergh 14.08.21
  Het betreft hier een fictief verhaal over een deftige poes die graag een goede eerste indruk wil maken bij de katten uit de buurt.
  Niets dubbelzinnig of onbegrijpelijks aan, lijkt me.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Life hammer?
434
Lezen?
Column
Voorbereidingsmanagement
432
Lezen?
55 woordenverhaal
Halve smart
384
Lezen?