Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 570
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

een goede buitenlander

| Karel Bayon

‘Het valt me trouwens op dat je heel goed Nederlands kan!’ zei ze tegen me. Ze keek me aan alsof ze een ruimdenkend opmerking had gemaakt en wel een klopje op haar schouder verdiende, dat doen ze allemaal, altijd. Ik zuchtte en zei: ‘Laat me raden, ik ben zeker ook een van de goede buitenlanders?’

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 210

3.675

(De gemiddelde waardering is 3.7 door 3 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: een goede buitenlanderLieven Vandekerckhove 12-12-2019 15:56
Karel, ongeveer de helft van de tijd breng ik in (het vroegere Oost-)Duitsland door. Als men het daar (doorgaans denigrerend) over 'de buitenlanders' heeft, dan maak ik nogal eens de opmerking dat ik eveneens een buitenlander ben. De reactie is altijd weer dezelfde: al lachend wordt dan gezegd dat ik niet echt een buitenlander ben. Met andere woorden: de betekenis van het woord 'buitenlander' is al vernauwd tot niet-Europese of Oost-Europese, dit wil dus zeggen: ongewenste buitenlanders.
Antwoorden
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Geen nieuws

Geschreven door Gerrit De Moor. Geplaatst in Column.
Ik vind het al dagen opvallend dat de nieuwsuitzendingen op radio en televisie langer duren dan pakweg in de maand januari. En even opvallend vind ik dat er maar één nieuws...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Afvalverwerking

26, apr, 2020 Connie van Vuuren

Knuffels tegoed

16, apr, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!