Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Journaal 24 juni 2052

Goedenavond allen,
Op de snelweg Antwerpen Breda zijn vandaag de eerste verkeersdrempels geplaatst.
In Utrecht is een man veroordeeld voor grensoverschrijdend staren in een decolleté.
Israël is nu officieel kandidaat EU-lid.
In Amsterdam ging vanmiddag de tiende animal pride door. Queers deden standjes met geiten en koeien.
Morgen wordt het 53°. 
 
© Lars Tanesy op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
25.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk om te lezen. Vooral die 53 graden. Niet voor het eerst vallen er mussen van het dak. Soms bekruipt mij ook de vraag: heb ik dit nu zelf net bedacht of ooit ergens gelezen?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
24.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Aardig, maar doet me sterk denken aan mijn eigen korte verhaal 'Niet te geloven' van 4 maart 2022. Een soort verkorte versie ervan. De laatste zin, over de queers, vind ik wat flauw.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • lars tanesy 24.06.22
  Ik heb jouw verhaal niet gelezen, maar wist op voorhand dat het idee van een toekomstig journaal niet origineel was: heb in 1987 in een muziektijdschrift eens het jaaroverzicht van 1988 gelezen en er is ook een film van jaco van dormael waarin wordt teruggeblikt op een toekomstig verleden. Is dus gewoon een veelbeproefd concept, maar het gaat om de inhoud
  • Ewald Hagedorn 24.06.22
   Ik doelde beslist niet op de originaliteit ervan, maar inhoudelijk,de aard van de fictieve, tamelijk onzinnige berichtgeving. Daar zie ik een overeenkomst. Overigens, ik beschuldig u zeker niet van jatwerk of iets dergelijks. Mijn eigen verhaal was trouwens niet per se een toekomstig journaal, maar een journaal vol onzin-berichtgeving.
 • lars tanesy 24.06.22
  ook in veel sf-verhalen wordt teruggeblikt op een toekomstig verleden. Er is niets origineel aan deze stijl, niet bij mij, niet bij jou
 • lars tanesy 24.06.22
  ik heb zonet jouw verhaal voor de eerste keer gelezen, en moet toegeven dat er zelfs inhoudelijk veel gelijkenissen zijn met het jouwe, bv. grensoverschrijdend gedrag en weerbericht (al is dit eigen aan een journaal) maar eerlijk: het is toeval
  • Ewald Hagedorn 24.06.22
   Mijn vorige reactie had ik abusievelijk bij een ander verhaal geplaatst. Door de redactie is dat gecorrigeerd. En inderdaad Lars, dergelijke overeenkomsten berusten meestal op toeval, dit komt vaker voor.
24.06.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Grappig en veelzeggend.😁
Show more
2 van de 3 lezers vond deze review nuttig