1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1010 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Jimpie

Publicatie op: 27-03-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Jimpie

225 Hits.

Jimpie wilde maar niet begrijpen dat hij omwille van het overal loerende virusgevaar niet meer bij opa op bezoek mocht. Toen papa via skype een ersatzbezoek organiseerde, en de jongen zijn  opa in het ziekbed zag zitten, sprak hij hem met volle overtuiging aan: “Opa, in onze familie is het verboden om te sterven.” 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.04.21
Feedback:
Lieven. Je tekst lezende en mijn spellingsfouten wetende, probeer ik altijd te leren van de teksten van anderen. Nu vroeg ik me af of in jouw bovenstaande tekst de komma tussen 'organiseerde, en de jongen' daar hoort? Ik dacht namelijk dat met het gebruik van een voegwoord als 'en' er geen komma hoorde?
Qua verhaal. Mooi! Uitspraken van kinderen die volwassenen laten denken, hopen en beseffen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • lieven vandekerckhove 17.04.21
  Dag Ingrid, het gebruik van de komma na het voegwoord "en" is niet eenvoudig. Ik kom op je vraag terug, ben nu even aan rust toe.
 • lieven vandekerckhove 18.04.21
  Dag Ingrid,

  laat me met een voorbeeld duidelijk maken wat het verschil is tussen de twee mogelijkheden: met of zonder komma.

  "De ruiter heeft zich op de wedstrijd goed voorbereid en heeft daar vandaag de vruchten mogen van plukken."

  "De ruiter heeft zich op de wedstrijd goed voorbereid, en dat is niet onopgemerkt gebleven."

  Zie je het verschil? Ik wacht even op je reactie vooraleer verder toelichting te geven..
  • Ingrid Bruggink 19.04.21
   @koffiemok Oke, Duidelijke uitleg. Dank je wel. Ga ik onthouden.
  • lieven vandekerckhove 19.04.21
   @koffiemok Het verschil is het volgende: in de eerste zin blijft het onderwerp van het eerste deel (de ruiter) verder ook het onderwerp van het tweede deel. Door géén komma te plaatsen, maak je de lezer visueel duidelijk dat de zin gewoon doorloopt met hetzelfde onderwerp. In de tweede zin verandert het onderwerp na het eerste deel: het onderwerp wordt namelijk "dat". Door een komma te plaatsen, maak je de lezer visueel duidelijk dat het volgende werkwoord niet meer bij het onderwerp van het eerste deel van de zin behoort.

   Is dat duidelijk?

   Maar ik geef toe, het blijft een subtiele aangelegenheid.
  • Ingrid Bruggink 18.04.21
   @koffiemok "die koffiemok" kwam per ongeluk mee op het scherm, geen flauw idee hoe!?!
   Ergens een geheugenknopje geraakt waarvan ik niet wist dat hij op het toetsenbord zat.
  • Ingrid Bruggink 18.04.21
   @koffiemok Trouwens erg prettig dat je me dit wilt uitleggen, dank je wel.
  • Ingrid Bruggink 18.04.21
   * Bij de eerste zin treft het 'de ruiter' direct zelf, bij de tweede zin indirect.
   * De pauze tussen de zinnen.
   Dat is wat mij met name opvalt.
28.03.21
Feedback:
Een slimme jongen. Mooi!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.03.21
Feedback:
Wow. Herkenbaar. En dan zijn er nog steeds mensen die het gevoel en mening van een kind niet voor vol aanzien.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Cursiefjes
1547
Lezen?
'Dag van...'
1339
Lezen?
Harris Mopulu
1034
Lezen?