Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 570
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Jarig

| anton combe
Morgen jarig, bijna een halve eeuw. Er zal visite komen, geronken, gesnoven, geblowd en veel gepraat en ik zal veel moeten luisteren. Ben gewend alleen te zitten, te schrijven dat gaat dus niet en dat vind ik minder. Ik heb nog maar een halve eeuw om wat te gaan betekenen als schrijver. Werd ik maar eenentwintig.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 508

(De gemiddelde waardering is 4 door 2 stem(-men)

Reacties   

# Proficiat!Critico Punt 07-04-2018 12:15
:lol:

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Smullen

Geschreven door stella Mantel. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
 Het jochie zat glunderend aan tafel. ¨Ei,¨ mompelde hij. Voorzichtig haalde hij de schaal eraf.Hij pakte de chocopasta, doopte het ei erin, hield het met beide handje...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Eén ding is zeker

03, apr, 2020 Vera Bijma

Eten

15, mrt, 2020 Ella Rombouts

Anders wachten tot vanmiddag

20, mrt, 2020 Bennie Sieverink
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!