Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 565
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Jaap

| Ewald Hagedorn
‘Jaap had passie voor het vak. Een rasacteur.  Als hij een pijp opstak, dan gelóófde je hem. Wie herinnert zich niet de aangrijpende pijpscene uit Rots in de Branding? Tabak kletsnat, Jááp kreeg de brand erin. Vanmiddag zag ik hem opgebaard liggen en ik dacht direct: Ja, precies zó zou Jaap een overledene hebben neergezet.’
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 383

4.65

(De gemiddelde waardering is 4.6 door 5 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De oliebollen van mijn vader

Geschreven door Trees Middelkoop. Geplaatst in Kort verhaal.
In de eerste jaren na de oorlog werd ik geboren, een arm gezin met vijf kinderen. Voor mijn moeder was ik haar eerste kind, zij trouwde na de oorlog met mijn vader een wed...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Eén ding is zeker

03, apr, 2020 Vera Bijma
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!