55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

In het Lindenpark

Publicatie: | Lieven Vandekerckhove

In het Lindenpark liggen onder de kruinen van de bomen meerdere oude graven ongeördend tussen de wandelpaden. Als een jongedame met een hond aan de leiband gezwind voorbij komt, trekt het dier haar koppig mee naar één van die zerken, en heft er zijn achterpoot op. Zij staat erbij. En kijkt ernaar.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
14.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ja dat is een beetje oneerbiedig en ik begrijp dat je daar een punt van maakte. Goed beschreven maar Vlamingen hebben die gave! Graag gelezen Lieven!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Inhoudelijk geestig, maar enkele taalfoutjes. Daarom slechts drie sterren en geen vier.

ongeördend - ongeordend (een trema is hier niet correct)
voorbij komt - voorbijkomt (het hele werkwoord is voorbijkomen)
naar één - naar een (met accenten is niet per se fout, maar wel ongebruikelijk als het niet anders kan worden gelezen)

Opmerking; Aan de voet van de bomen of gewoon onder de bomen lijkt me logischer dan onder de kruinen van de bomen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Lieven Vandekerckhove 14.07.22
  Dank voor je immer opbouwende commentaar, Ewald. Ongeordend: hier heb ik getwijfeld, maar ik was eerlijk gezegd te lui om het eens te verifiëren. Voorbijkomt: helemaal mee eens, dat is een typfout geweest. Naar één: lijkt me een kwestie van subjectieve voorkeur. Onder de kruinen van de bomen: enkele graven liggen effectief onder de ver naar buiten hangende kruinen van de kastanjebomen (noot: dat het op deze plaats in het park kastanjebomen zijn, heb ik niet willen schrijven om elke contradictie te vermijden met de vermelde benaming van het park, dat voor de rest wel hoofdzakelijk uit lindebomen bestaat). Ik heb die plaatsbepaling zo ingevuld om te suggereren dat de dame in kwestie haar hond nog naar de nabije boom had kunnen leiden/trekken om hem tegen een boomstam te laten urineren in plaats van tegen een zerk (zie mijn commentaar bij de waardering van Louisa).
  • Ewald Hagedorn 14.07.22
   Dank voor je uitleg over de bomen, Lieven. Duidelijk zo.
   Wat je opmerking naar Louisa betreft: 'Ze stond erbij en keek ernaar' associeer ik eerder met verbazing van jouw kant, dan met boosheid. Hierbij denk ik aan het kinderliedje 'Ik zag twee beren...'
13.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooie beschrijving van een allerdaagse gebeurtenis
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Lieven Vandekerckhove 14.07.22
  Dank je Louisa. Blijkbaar ben ik er niet in geslaagd om méér dan het alledaagse van dit gebeuren weer te geven. In eerste instantie ging het er mij om, mijn ergernis weer te geven over het feit dat de dame haar hond liet urineren op een graf, terwijl ze die eigenlijk naar een nabije boom had kunnen leiden. Dit meende ik duidelijk te kunnen maken door de laatste woorden: "Ze stond erbij en keer ernaar." In Vlaanderen wordt deze uitdrukking nogal eens gebruikt om onmacht, overgave, maar ook al eens om boosheid, ergernis uit te drukken.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.