55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Meedoen?

Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

139 Hits

Publicatie op:
Ik mag je niet
“Ik mag je niet” zei hij snel maar zwaar ademend. Met een vurige blik kwam Fred steeds dichterbij. John stond met een bonkend hart aan de grond genageld. Hij voelde de adrealine, werd in zijn nek gegrepen en passioneel op zijn mond gezoend. “Ik mag je niet meer zo lang missen.”

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ik mag je niet"

© Anita Hendricks
09.02.21
Feedback:
Voor mij voelt het perspectief wat onrustig aan. Ben ik nou bij Fred of bij John? Ik vind het idee ervan, zo'n half uitgesproken zin die daarna een hele andere betekenis krijgt, wel erg leuk.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Anita Hendricks 09.02.21
    Je kan (inderdaad) zelf kiezen wie de zin uitspreekt! Dit vind ik persoonlijk juist leuk maar ik begrijp wat je bedoelt. Dankjewel!

In elke boekenwinkel: