Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 570
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Horend

| Stephan Dum

 “Ik hoopte op vogels, maar ze worden overstemd door auto’s. De zingende wind langs de bomen wordt rotweer genoemd. Onbewust versta ik elk gesprek op straat. Elke zucht, schreeuw of klaagzang. Sinds ik mensen heb gehoord wil ik niets meer van ze weten, onwetendheid is echt een zegen. Kunt u mijn gehoorimplantaat weer verwijderen?”  

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 316

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Datingsite

Geschreven door Ewald Hagedorn. Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Hij is achtenvijftig maar schrijft dat hij een negenentwintigjarige brunette is. De reacties stromen binnen. Eentje springt eruit. Een man van zesenveertig die met Fra...
Meer lezen van Stephan Dum ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Afvalverwerking

26, apr, 2020 Connie van Vuuren

Knuffels tegoed

16, apr, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!