Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Hoofdmaaltijd

| Ewald Hagedorn

Sylvia's armen zijn achter haar rug gebonden. De vloer voelt ijskoud aan en haar keel brandt van de dorst. Ze hebben haar geblinddoekt maar godzijdank niet uitgekleed. Voetstappen komen naderbij.

‘Wees gerust, we doen u verder geen enkel kwaad. U zult vanzelf in coma raken en vervolgens overlijden. Daarna moet het vlees nog even besterven.’

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 268

(De gemiddelde waardering is 4 door 1 stem(-men)

Reacties   

# Soms zijn de dingen te ziek om gelezen te worden...Hans Van Battel 19-11-2019 16:19
... zeker als ze zo goed verwoord worden...

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

ZZZZZ.....

Geschreven door Hans Van Battel. Geplaatst in Cursiefje.
ZZZZZ..... Informatici die hun concentratie verliezen? Dat klinkt minder erg dan dat het een buschauffeur zou betreffen of een operator van een kerncenrale.Maar voor...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Eten

15, mrt, 2020 Ella Rombouts
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!