Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Het theelepelvrouwtje
Inzendingen: 760
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Het theelepelvrouwtje

Ik ga een verhaaltje schrijven over een mevrouw in de straat. Ik ken haar naam niet, ze is Turks en ze is erg lief. Ik kom haar vaak tegen en dan voeren we gesprekjes. Ik schat haar een jaar of 70 en onlangs is haar man overleden, daar was ze erg van in de war, de arme schat. Hij is lang ziek geweest. Ik noem haar het theelepelvrouwtje want ze is klein en dik en grappig. Zo lief. Toen het slecht met me ging, belde ze wel eens aan om te informeren hoe het ging.
Ik kende één Turks zinnetje : pijn stilt de pijn, water de krampen: aci acyryki, su sanccryi. Ik vind het een mooi gezegde. Als ik haar nog eens zie zal ik het zeggen, deze lieve dame van het oosten. Ingrid Karsten
Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 57

geef een waardering voor: "Het theelepelvrouwtje"

Geschreven door Ingrid Karsten . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
19.11.20
Feedback:
Mooie gebeurtenis en emotie goed omgezet in de tekst
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.11.20
Feedback:
Lief verhaaltje, meelevendheid ten voeten uit. Mooi ritme, bijna een gedicht. Kun je het nog verplaatsen naar flitsverhalen? ...deze lieve dame van het oosten. Beter: uit het Oosten.
Groetjes, Ineke.
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 23.11.20
  dank je wel Ineke, flitsverhalen wat zijn dat?
  • Ineke van Stempvoort 23.11.20
   Hoi, Ingrid, Flitsverhaaltjes zijn een sub genre van korte verhalen. Je vindt ze apart bij de schrijfactiviteiten. Dit schattige verhaaltje is eigenlijk te lang voor de 55woorden verhaaltjes. Kan denk ik niet meer verplaatst worden, maar evengoed een leuk verhaal. Groetjes, Ineke.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!