Voor schrijvers, door schrijvers

Malware

We hebben vandaag te maken gekregen met een malware aanval. Daardoor is de website tijdelijk niet bereikbaar. Op dit moment hebben we de oorzaak gevonden en zijn we de consequenties van die aanval aan het oplossen. De herstelwerkzaamheden nemen nog enige tijd in beslag en daardoor is het mogelijk dat (nog) niet alle inzendingen, artikelen e.d. zichtbaar zijn. We vragen hiervoor begrip. Excuses voor het ongemak.

55 woordenverhaal

Het koffertje van mijn vader
Inzendingen: 761
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Het koffertje van mijn vader

In de nieuwbouwwoning in Barendrecht overhandigde ze het koffertje. Op de uitvaart in Rotterdam had ze me er over verteld. Mijn vader, die zichzelf dooddronk, had alles verloren. Behalve het koffertje, en dat gaf hij aan haar: zijn enige vriendin. En zij gaf het aan mij, met daarin oude schoolrapporten, foto's van ons en brieven. 
Dit artikel delen?

Birgit Klein

Avatar
Meer van deze schrijver:

Publicatie op .
Hits: 52

geef een waardering voor: "Het koffertje van mijn vader"

Geschreven door Birgit Klein . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
27.10.20
Feedback:
Mooi beschreven. Ik krijg er kippenvel van. We blijken niet alleen (bijna) buren te zijn maar kennelijk delen we ook nogal wat smart.
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Birgit Klein 02.11.20
  Hallo Louisa, dankjewel voor je commentaar. Ik zou het verhaal eigenlijk moeten uitbouwen tot boek: heb de verhaallijn eigenlijk al in mijn hoofd zitten en ben ook in het bezit van al mijn dagboeken die ik schreef als kind in dat huis-van-ellende. Aan Anne richtte ik mijn stukjes, omdat zij in haar dagboeken zich richtte tot Kitty. De lat leg ik voor mezelf echter mentaal hoog, waardoor er uiteindelijk nog geen boek is.. schrijfblokkade. Anyways, lief je reactie. Alleen dat we bijna buren zijn? Daar was ik nog nieuwsgierig naar? Hoe dan? Veel gr!
  • louisa van den Heerik-Weijenbergh 05.11.20
   Ik ging op school in Barendrecht, regelmatig stappen en heb er nog steeds vrienden wonen. Vanuit IJsselmonde heb je dat zo aangefietst.
25.10.20
Feedback:
Aangrijpend geschreven. Weinig woorden en toch een heel verhaal. Om de één of andere reden had ik iets geks verwacht in het koffertje.
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !