Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Het koffertje van mijn vader
Inzendingen: 920
Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Het koffertje van mijn vader
© Birgit Klein op .
Aantal hits: 108
In de nieuwbouwwoning in Barendrecht overhandigde ze het koffertje. Op de uitvaart in Rotterdam had ze me er over verteld. Mijn vader, die zichzelf dooddronk, had alles verloren. Behalve het koffertje, en dat gaf hij aan haar: zijn enige vriendin. En zij gaf het aan mij, met daarin oude schoolrapporten, foto's van ons en brieven. 
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Het koffertje van mijn vader"

Geschreven door Birgit Klein . Geplaatst in 55 woordenverhaal.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(210)
245 commentaren
18 nuttige stemmen.
27.10.20
Feedback schrijfkwaliteit
Mooi beschreven. Ik krijg er kippenvel van. We blijken niet alleen (bijna) buren te zijn maar kennelijk delen we ook nogal wat smart.
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Waardering schrijfkwaliteit
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Birgit Klein 02.11.20
  Hallo Louisa, dankjewel voor je commentaar. Ik zou het verhaal eigenlijk moeten uitbouwen tot boek: heb de verhaallijn eigenlijk al in mijn hoofd zitten en ben ook in het bezit van al mijn dagboeken die ik schreef als kind in dat huis-van-ellende. Aan Anne richtte ik mijn stukjes, omdat zij in haar dagboeken zich richtte tot Kitty. De lat leg ik voor mezelf echter mentaal hoog, waardoor er uiteindelijk nog geen boek is.. schrijfblokkade. Anyways, lief je reactie. Alleen dat we bijna buren zijn? Daar was ik nog nieuwsgierig naar? Hoe dan? Veel gr!
  • louisa van den Heerik-Weijenbergh 05.11.20
   Ik ging op school in Barendrecht, regelmatig stappen en heb er nog steeds vrienden wonen. Vanuit IJsselmonde heb je dat zo aangefietst.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart