Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 566
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Een frisse duik

| Hanneke Hofland
De vriendelijke oude buurman wil graag de nieuwjaarsduik nog meemaken. Met een kleine sporttas op de rug loopt hij van de bushalte naar het strand. De oranje mutsen doemen op. Hij verkleedt zich snel, maar houdt zijn geitenwollen sokken aan. De oranje muts op het hoofd. Hij voelt het koude zeewater en hapt naar adem.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 212

(De gemiddelde waardering is 2 door 2 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Tienerleed

Geschreven door Noortje Bruins. Geplaatst in Column.
Pashokjes zijn meestal vreselijk; te krap, te warm, en doorgaans is het spiegelbeeld voldoende om je van je voorgenomen aankoop te doen afzien. Desondanks staan bij sommige...
Meer lezen van Hanneke Hofland ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Coronavrees

13, apr, 2020 Bennie Sieverink
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!