Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Gratis

| Vera Bijma
Hij rommelt in de kast tot hij heeft gevonden wat hij zoekt. In zijn vuistje prijkt een zwarte viltstift. Met het puntje van zijn tong tussen zijn tanden begint hij verwoed alle prijzen in de sinterklaasfolder door te krassen. “Dan denkt Sinterklaas dat het gratis is,” zegt hij met een glimlach rond zijn lippen.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 280

3.675

(De gemiddelde waardering is 3.7 door 3 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Op een zomerse dag

Geschreven door Harry Boerkamp. Geplaatst in Kort verhaal.
Zaterdagmorgen schijnt de zon al vroeg in onze slaapkamer door de kier tussen de gordijnen. Het lijkt een mooie dag te gaan worden. Toch baal ik, als ik half slapende, op d...
Actuele Top 3 van deze rubriek

CULTUURVERVAL

04, juni, 2020 W.J. (Hans) Villerius

Venus

29, apr, 2020 Eloy Nooren

Jarig

05, juni, 2020 Eelco Visser
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!