Voor schrijvers, door schrijvers
55 woordenverhaal
978 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind.

111 Hits

Publicatie op:
Gevonden
Onderweg naar de winkel zie ik een gloednieuwe portefeuille liggen. Bij het oprapen vallen er tientallen briefjes van 1000 euro uit. ‘Welke gek loopt nu met zo veel geld rond?’ denk ik en fiets snel naar het politiekantoor. Terug thuis rinkelt mijn telefoon en een politieman zegt: ‘Iemand vond de portefeuille van je man...’
 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Gevonden"

24.04.21
Feedback:
Ik vind hem erg grappig maar ben het wel eens met Hans. De meeste mensen kijken eerst naar adresgegevens. Daarnaast is het een misvatting dat gevonden voorwerpen bij de politie afgegeven moeten worden. Die moet je bij de gemeente afgeven.
 • Schrijfkwaliteit
  4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Maryse Van Hal 24.04.21
  Echt? Met al dat geld, zeker als het vals geld, zou ik dat precies niet doen en ik zou de portefeuille ook bij de politie gaan afgeven eigenlijk...
  • Maryse Van Hal 24.04.21
   Ik heb het nog eens nagekeken: hier mag je gevonden voorwerpen blijkbaar zowel op het politiekantoor als bij het gemeentebestuur afgeven... Ik had het vooraf wel niet opgezocht.