Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 6812 niet laden

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Meedoen?

Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

114 Hits

Publicatie op:
Gebrek
 
Hij begrijpt het vaak niet. Mensen lezen iets of luisteren aandachtig en komen vervolgens niet meer bij van het lachen, maar hij kijkt weer glazig omdat hij de clou niet begrijpt of het zo voorspelbaar vindt dat het gewoon niet leuk is. Zijn fout. Hij is nou eenmaal niet geboren met gevoel voor humor.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Gebrek"

© Leonardo Landgraaf
05.03.21
Feedback:
Ik moest niet echt lachen, maar soms heb ik dat wel. Het ligt dus niet aan mijn gevoel voor humor. Maar ik herken me ook wel in de chagrijn. Dat maakt het toch wel wat waard.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Leonardo Landgraaf 06.03.21
    Leuk dat je reageert, Arjan. Dit stukje is fictie. Daarentegen is mijn tweede stukje 'ongedocumenteerd' deels aan recente gebeurtenissen ontleend!
03.03.21
Feedback:
Ik zou de tweede zin wat knippen.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel