1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1015 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Gebrek

Publicatie op: 03-03-21

Leonardo Landgraaf

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Gebrek

180 Hits.
 
Hij begrijpt het vaak niet. Mensen lezen iets of luisteren aandachtig en komen vervolgens niet meer bij van het lachen, maar hij kijkt weer glazig omdat hij de clou niet begrijpt of het zo voorspelbaar vindt dat het gewoon niet leuk is. Zijn fout. Hij is nou eenmaal niet geboren met gevoel voor humor.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

05.03.21
Feedback:
Ik moest niet echt lachen, maar soms heb ik dat wel. Het ligt dus niet aan mijn gevoel voor humor. Maar ik herken me ook wel in de chagrijn. Dat maakt het toch wel wat waard.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Leonardo Landgraaf 06.03.21
  Leuk dat je reageert, Arjan. Dit stukje is fictie. Daarentegen is mijn tweede stukje 'ongedocumenteerd' deels aan recente gebeurtenissen ontleend!
03.03.21
Feedback:
Ik zou de tweede zin wat knippen.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Goed
267
Lezen?
55 woordenverhaal
Ongedocumenteerd
220
Lezen?
55 woordenverhaal
Witte sneeuw
206
Lezen?