55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Gangmaker

Publicatie: | Lars Tanesy
De man was een gangmaker. Altijd voorop, zoals de eerste zwaluw van een zwerm in v-formatie.
Zoals het echte zwaluwen betaamt, liet hij zich terugvallen om achterin te volgen.
Uiteindelijk vloog hij, zoals een kopman zich losrijdt uit het wiel van zijn helper in de tour, terug alleen voorop.
Als eerste over de finish.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
06.10.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik vind het een mooie tekst alleen mis ik gevoel, dat zit er niet in maar ik geef je vijf sterren! En een pluim
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Net als Hans, vroeg ik me af, of het wel klopt. In een wielerwedstrijd is de sprinter om wie het draait, juist degene die gegangmaakt wordt door de knechten (helpers, voor wie hier over valt). Maar de winnaar is wel de popi persoon. Dus wellicht moet ik het in die hoek zoeken. En dan hebben we Wout nog.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.08.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Alvorens commentaar te leveren op bovenstaand stukje meende ik me eerst te moeten oriënteren op het gebied van wielerwedstrijden en vogeltrek. (Zelf ben ik geen trekvogel en evenmin een wielrenner- laat staan een gangmaker.) Mijn bevindingen luiden als volgt. Ten eerste: Zwaluwen hebben meestal een staart in de vorm van een V, maar ze vliegen niet in V-formatie. Ten tweede: Een gangmaker in de wielersport ontwikkelt een hoog tempo en neemt daardoor het peloton op sleeptouw. Hij is in dienst van een andere renner, die het werk in de eindsprint moet afmaken. Mijn conclusie: Het is hoogst onduidelijk of de man uit de eerste zin vliegt of fietst of moppen tapt. Maar het gaat hier ongetwijfeld om fictie. Omdat het echter zo saai is, geef ik slechts drie sterren.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.