55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Franco

Publicatie: | Bennie Sieverink
Ik ken iemand die Franco heet. Niets bijzonders. Wel dat hij werd geboren op een cruiseschip toen dat voor de kust van Spanje voer.
De ouders vroegen wie de baas van Spanje was. Franco? Dan noemen we onze jongen Franco.
Was hij wat jaren eerder op de Oostzee geboren dan had hij Adolf geheten.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
06.03.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met grammatica en spelling van dit stukje is weinig mis. Alleen de clou deugt niet. Je schrijft: '(...) dan had hij Adolf geheten.' Het antwoord op een eventuele vraag naar de baas van Duitsland zal destijds niet kortweg 'Adolf' hebben geluid. Jouw kennis had toen dus waarschijnlijk eerder de achternaam Hitler gekregen. Franco is immers (het eerste deel van) de achternaam van de Spaanse generaal. [Diens vier voornamen: Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo.]
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Bennie Sieverink 07.03.21
    Hans, dank voor je reactie. Hoewel die in geschiedkundige zin hout snijdt was Franco gewoon een gangbare voornaam voor het gezin uit Indië dat in 1950 langs de kust van het volledig onbekende Europa voer. En ik zou in het denkbeeldige geval van nieuwkomers van buiten Europa eind jaren dertig de leider van Duitsland waarschijnlijk introduceren als Adolf Hitler, wat dan in Adolf een herkenbare voornaam oplevert.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.