55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”

Meedoen?

Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

110 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Felyx

Tot zijn schrik kwam hij tot de ontdekking dat Felyx verdronken was. Gisteren had hij hem nog op straat gezien. Vandaag zag hij hem liggen in de sloot. De kop onder water en alleen het achterwerk nog vast in het riet. Nooit zal hij hem meer zien passeren. Dat groene gevaar in de studentenstad. 

 
PS: Ik ontvang graag feedback

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Felyx"

© Eelco Visser
11.05.21
Feedback:
Ik zie Felyx hier ook vaak, maar gelukkig niet in het water. Leuk geschreven!
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.05.21
Feedback:
Leuk verhaal. Hou wel van een mysterieus einde waarbij je niet precies weet wie het groene gevaarte is. Ik zag het commentaar van Hans maar ben het dus niet met zijn reactie eens.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco 09.05.21
  Dank voor de positieve reactie, Annemarie. En ik maar denken dat iedereen Felyx kent.
  • Annemarie Steenbergen 09.05.21
   Nee, ik niet. Maar ik leef ook regelmatig onder een steen. Doe mijn naam eer aan denk ik.
09.05.21
Feedback:
Die 'schrik' in de eerste regel lijkt me misplaatst: Felyx wordt immers 'dat groene gevaar in de studentenstad' genoemd. Dan moet die verdrinking voor velen een opluchting zijn geweest. Naar de identiteit van het slachtoffer heb ik trouwens een tijdlang lopen gissen. Betreft het hier een scooter? (Ik woon al jaren in een slaperig dorp, waar niks gebeurt.)
 • Schrijfkwaliteit
  2.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco 09.05.21
  Dank voor de reactie. Het gaat hier inderdaad om een scooter. Of de schrik misplaatst is... De ervaring van stedelingen is dat dumping uitnodigt tot steeds meer dump op dezelfde plaats. Dagen nadat ik de melding aan het bedrijf heb doorgegeven, ligt de scooter er nog steeds. Nu niet meer alleen maar met twee afgedankte fietsen. Dit had ik verwacht. Vandaar de schrik.
  • Eelco 12.05.21
   @HansVillerius Aan het verhuurbedrijf Felyx
  • W.J. (Hans) Villerius 09.05.21
   Dank voor de toelichting. Dus toch geen verongelukte reuzenkikker. Een hele opluchting. Blijf ik zitten met de vraag: Melding aan welk bedrijf?

In elke boekenwinkel: