1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1010 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Felyx

Publicatie op: 08-05-21

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Felyx

188 Hits.

Tot zijn schrik kwam hij tot de ontdekking dat Felyx verdronken was. Gisteren had hij hem nog op straat gezien. Vandaag zag hij hem liggen in de sloot. De kop onder water en alleen het achterwerk nog vast in het riet. Nooit zal hij hem meer zien passeren. Dat groene gevaar in de studentenstad. 

 
PS: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.05.21
Feedback:
Ik zie Felyx hier ook vaak, maar gelukkig niet in het water. Leuk geschreven!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.05.21
Feedback:
Leuk verhaal. Hou wel van een mysterieus einde waarbij je niet precies weet wie het groene gevaarte is. Ik zag het commentaar van Hans maar ben het dus niet met zijn reactie eens.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco 09.05.21
  Dank voor de positieve reactie, Annemarie. En ik maar denken dat iedereen Felyx kent.
  • Annemarie Steenbergen 09.05.21
   Nee, ik niet. Maar ik leef ook regelmatig onder een steen. Doe mijn naam eer aan denk ik.
09.05.21
Feedback:
Die 'schrik' in de eerste regel lijkt me misplaatst: Felyx wordt immers 'dat groene gevaar in de studentenstad' genoemd. Dan moet die verdrinking voor velen een opluchting zijn geweest. Naar de identiteit van het slachtoffer heb ik trouwens een tijdlang lopen gissen. Betreft het hier een scooter? (Ik woon al jaren in een slaperig dorp, waar niks gebeurt.)
 • Waardering
  40%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Eelco 09.05.21
  Dank voor de reactie. Het gaat hier inderdaad om een scooter. Of de schrik misplaatst is... De ervaring van stedelingen is dat dumping uitnodigt tot steeds meer dump op dezelfde plaats. Dagen nadat ik de melding aan het bedrijf heb doorgegeven, ligt de scooter er nog steeds. Nu niet meer alleen maar met twee afgedankte fietsen. Dit had ik verwacht. Vandaar de schrik.
  • Eelco 12.05.21
   @HansVillerius Aan het verhuurbedrijf Felyx
  • W.J. (Hans) Villerius 09.05.21
   Dank voor de toelichting. Dus toch geen verongelukte reuzenkikker. Een hele opluchting. Blijf ik zitten met de vraag: Melding aan welk bedrijf?

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1058
Lezen?
Column
Aan de basis
764
Lezen?
Column
IC-plekken
671
Lezen?