1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  992 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 31-08-2021

Hits: 135

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

EVV twee

Aangepast: 31-08-2021
Een doffe dreun. Nadine schrikt. De deur van de separeerruimte is achter haar in het slot gevallen.
Door het plastic ruitje ziet ze haar nieuwe collega, Jessica, staan kijken en heeft een ijzige grijns op haar gezicht.
Opeens herkent Nadine haar gezicht.
‘Jessica?! Jij was hier ooit opgenomen, niet? Wat wil je van me?’
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

01.09.21
Feedback:
Mooier dan de eerste. Maar ik als muggenzifter ga tellen en kom tot 56?
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.08.21
Feedback:
Ben het eens met Ewald.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
31.08.21
Feedback:
Deze tweede versie is iets beter geslaagd dan de eerste, maar de volgende zin klopt niet: 'Door het plastic ruitje ziet ze haar nieuwe collega, Jessica, staan kijken en heeft een ijzige grijns op haar gezicht. - Wel kan: ... die een ijzige grijns op haar gezicht heeft.
Of ... staan kijken; ze heeft een ijzige grijns op haar gezicht.
In twee opeenvolgende zinnen het woordje 'gezicht' is bovendien niet zo mooi en een ijzige grijns lijkt me wat vreemd uitgedrukt.
Bij een ijzige blik of een ijzige uitdrukking kan ik me iets meer voorstellen
 • Waardering
  40%
Show more
2 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 • lieven vandekerckhove 31.08.21
  Bewonderenswaardig hoe jij steeds de tijd neemt om de schrijvers een duwtje in de rug te geven!
  • Ewald Hagedorn 31.08.21
   @Louisaw Zelf heb ik dat met oververmoeidheid, dat ik foutjes dan niet meer zie. Soms is het beter iets niet te snel te plaatsen, maar een dag te laten liggen en er dan weer met frisse ogen naar kijken.
  • Louisa Weijenbergh 31.08.21
   @Ewald Je hebt gelijk. Jammer dat het me niet is opgevallen. Soms ben ik wellicht teveel geraakt door de onderliggende emoties.
   Fijn om steeds iets bij te leren.
  • Ewald Hagedorn 31.08.21
   Lieven, ik reageer lang niet op alles, maar áls ik reageer, leg ik graag uit waarom ik iets erg goed of juist minder goed vind.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Voorbereidingsmanagement
452
Lezen?
55 woordenverhaal
Life hammer?
438
Lezen?
55 woordenverhaal
Halve smart
390
Lezen?