55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

EN... ACTIE

Publicatie: | W.J. (Hans) Villerius

De bestuurder raakt te water. Koelbloedig kronkelt hij via het zijraampje naar buiten, zet zijn lippen gulzig aan een opengedraaid ventiel, ademt in. Hij vult met het restje van de bedorven bandenlucht een rubberen ponton onder de auto. Logica en natuurwetten tartend redt de filmheld zichzelf en de wagen.

Allez: nu Valentina opkrikken!

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
09.12.21
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
09.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Verrek Harry, ik ben gelijk maar weer eens naar die film gaan kijken: krijgt nu een geheel nieuwe lading!

Groet Pinky
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 10.12.21
  Zie ik dat goed: 'weer eens' en 'nieuwe lading'? Pas maar op, beste P.F., dat je je spieren niet overbelast of je hersens verzwikt!
07.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
goed gedicht harry, jammer dat de auto in het water heeft moeten vallen
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 07.12.21
  Ingrid, Ingrid, wat heb jij toch met die Harry? Zo heet ik niet, hoor. O, en dit is niet bedoeld als gedicht. Het is een beknopte (prozaïsche) samenvatting van de bespottelijkste scène uit de film 'Transporter 3', waarin een zinkende auto weer boven water komt dankzij een opblaasboot met bandenlucht van diezelfde auto. Groet, Hans
  PS Zal ik je voortaan Ineke noemen?
  • Ingrid Karsten 10.12.21
   sorry Hans, dat zou ik ook niet leuk vinden dat men mijn naam verkeerd spelt en blijf me maar Ingrid noemen. Oh is het een scene uit een film! Goed gevonden! Fijne avond! GRoetjes van Ingrid

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.