55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

189

AANGEPAST:

02 maart 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
18.03.22
Graag je feedback a.u.b.:
Leuke opsomming, maar niet echt een verhaal.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
03.03.22
Graag je feedback a.u.b.:
Een dubieuze gevolgtrekking na een luimig samengesteld hitlijstje. Kom op, Lars, waar gaat dit over? Neem je mij als lezer in de zeik of probeer je een ongeletterde Elvis-fan belachelijk te maken (‘blues suède shoes’ in plaats van Blue Suede Shoes en ‘calling in love’ in plaats van Falling In Love)? Hij ‘zingt elke dag beter’, schrijf je. Hoezo beter? Hij zingt geen enkele dag meer sinds zijn dood. Naar mijn smaak al te gemakzuchtig vertelexperiment. Je hebt betere dingen geschreven (zoals stripclub of Deurbel).
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.