1 post
 • images/deelname/55_woorden.jpg
  Waarom een verhaal in exact 55 woorden (incl. titel)? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.” Alleen fictie komt in aanmerking. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld.
  1033 gepubliceerde inzendingen
 • 55 woordenverhaal
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

EERSTE INDRUK

Publicatie op : 13-08-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

EERSTE INDRUK

121 Hits.

 

 

Al bij binnenkomst kijkt de psychologe op de klok.

Ze gaapt...

Ze staat op; strijkt haar geruite rok glad en geeft mij een slappe hand. 

Ik neem plaats op de sofa tegenover haar.

Ze slaat haar spillepoten over elkaar  en zet haar bril met dikke  jampot glazen op het puntje van haar neus.

 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

25.08.21
Feedback:
Tja, van allerlei commentaar. Maar het is een verhaal en 55 woorden zonder dat ik fouten zie. Dus,…..
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
14.08.21
Feedback:
Dus de psychologe is dun, punctueel, heeft dunne benen en draagt een bril met jampotglazen. Dat moet dan een heel oude bril zijn, want tegenwoordig zijn zelfs glazen van +8 dun. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik met deze negatieve informatie aan moet.
 • Waardering
  40%
Show more
0 van de 1 lezers vond deze review nuttig
13.08.21
Feedback:
Dit is intussen reeds mijn derde indruk. De eerste dateert van 25 juli vorig jaar (iets langer verhaaltje). De tweede van 6 maart jl. En vandaag kreeg ik dan de derde. Mocht je mij rond kerstmis opnieuw trakteren op een bezoekje aan de psychologe, dan hoop ik voor alle betrokkenen, dat de 'jampot glazen' ingewisseld zijn voor jampotglazen en dat eindelijk een doos met tissues tevoorschijn komt.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Asko De vries robles 13.08.21
  Helder en natuurlijk heb je volkomen gelijk. Waarschijnlijk heb ik zelf jampotglazen nodig ...

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Verloren generatie
736
Lezen?
55 woordenverhaal
Auschwitz
637
Lezen?
Redemption
584
Lezen?
Arbeit macht frei
574
Lezen?
Mannelijk ego
551
Lezen?