• 55 woorden verhalen

  Waarom bestaat een sonnet uit 2x4 en 2x3 dichtregels? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
 • Ook meedoen?

  Een 55 woorden verhaal publiceren op  Schrijverspunt? Het afgeronde prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind, moet in precies 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. Eerst inloggen svp.
 • Beoordelen?

  Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
  Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

55 woorden

Jouw verhaal hier toevoegen?

Een Leven

Een leven waar een leven zal zijn.
Zo tastbaar, maar ó zo klein.
De kleine stralende ogen, ze glinsteren overdag.
En met zijn handjes in de lucht, pakt hij je vast.
Zo tastbaar, maar ó zo klein.
Lief klein mannetje, je bent van mij.
Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 963
(De gemiddelde waardering is 3.7 door 3 stem(-men)

Reacties   

# Mooi en oepsMarc Kerkhofs 27-08-2015 20:00
Dag Mary May,
jouw tedere verzuchting heeft me geïnspireerd tot een eigen scheppingsverha altje. Per ongeluk is dit als een reactie bij jouw terecht gekomen, waarvoor excuses.
To the point, nu...
Je zegt in 55 woorden precies wat er gezegd moet worden en daarvan is geen woord teveel. Ik hou ervan, onvoorwaardelij k. Mooi.
Melden aan beheerder
# opstelMarc Kerkhofs 27-08-2015 19:45
Als ik kan, ik zou schrijven. Boeken vol, vel na vel. Ganse bossen zouden beven voor mijn scheppingsdrang , en ik al pas stoppen, als iedereen mijn proza kent. Dat is in een notendop, hoe ik mezelf zie. Ik leverde mijn opstel in zonder veel hoop. Ik heb taal altijd stom gevonden.
(uit: God, een biografie)
Melden aan beheerder

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Inzendingen in deze rubriek:

Hoogste beoordeling

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meeste hits

Top 3 : De laatste 3 maanden

Top 3 : Totaal

Meer schrijfactiviteiten

Cursiefje relativeert de realiteit

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt…

Een sprookje publiceren ?

Sprookjes behoren tot een oude orale traditie en bevatten vaak een zedenles of diepere wijsheid. Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse 'sproke', dat verhaal of vertelling betekent. Als…

Verhalen in een notendop: een uitdaging

Het korte verhaal leent zich voor het type analyse waaraan literaire romans worden onderworpen, voor wat betreft bijvoorbeeld de verteltechniek. Een kort verhaal verschilt van de anekdote doordat de…