Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 569
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

E-mail

| Lieven Vandekerckhove

Een meegestuurde, oude foto toont ons in gesprek met elkaar, feestelijk met een fluitje champagne in de hand. Hij houdt het hoofd lichtjes opgelicht om me aan te kijken terwijl we staan te keuvelen.  En ofschoon de verhoudingen geenszins gewijzigd zijn, grapt hij: “Waar is de tijd dat jij nog groter was dan ik?”Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 133

3.255

(De gemiddelde waardering is 3.3 door 4 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 

Reacties   

# RE: E-mailVera Bijma 02-04-2020 20:34
Intrigerend verhaaltje. Vier sterren!
# RE: E-mailLieven Vandekerckhove 02-04-2020 21:37
Dank u, Vera. Ik heb het te haastig gepubiceerd, want sinds de publicatie vanmorgen heb ik het voor de helft gewijzig, en nog is het niet naar mijn zin, omdat niet duidelijk is dat mijn vriend dat als een grap bedoelde. Misschien vind ik wel nog de juiste toon. Moraal van het verhaal: publiceer je geschriften niet te vroeg. Toch dank voor de vier sterren. :-)
# RE: E-mailLieven Vandekerckhove 02-04-2020 21:58
Het ei van Colombus: "...grapt hij:..." :-)
# RE: E-mailGuido Aerts 02-04-2020 10:45
Knap, Lieven, een hele story gevat in 55 woorden. Gaf mij inspiratie voor een soortgelijk verhaaltje dat ik nu even ga neerpennen.
# RE: E-mailLieven Vandekerckhove 02-04-2020 11:36
Ik kijk ernaar uit.

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Existentialisme (nog maar eens...)

Geschreven door Hans Van Battel. Geplaatst in Column.
Iedereen heeft zichzelf natuurlijk al wel eens de vraag gesteld: Wie ben ik? Meestal vraag je je dan af in hoeverre je jezelf kent: wat je karakter en persoonlijkheid ...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Een mooi opgevoerd toneelstukje.

24, mei, 2020 Ingrid Bruggink

Zinloos

30, mrt, 2020 Connie van Vuuren

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!