Voor schrijvers, door schrijvers

55 woordenverhaal

Waarom een verhaal in 55 woorden? Omdat de vorm ons dwingt te schrappen tot de essentie van wat we willen zeggen. “In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”, of anders gezegd, in weer een andere taal: “Less Is More.”
Alleen fictie. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in 55 woorden worden verteld.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 563
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

DWARSE DENKER

| W.J. (Hans) Villerius
Twee vriendinnen kregen kaartcontrole in de trein. Zij alarmeerden hun partijleider. Die constateerde opgewonden: overlast door Marokkanen. Dus twitterde hij, dat kiezers ‘naïef’ waren.
Ziezo, va-der-land gered!
Tevreden stak hij zijn lange neus in een lavendelzakje. Daarna verborg hij zich drie dagen voor de mediastorm. Curieus gedrag voor iemand met een universitaire achtergrond.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 147

3.295

(De gemiddelde waardering is 3.3 door 7 stem(-men)

Reacties   

# RE: DWARSE DENKEREwald Hagedorn 04-02-2020 10:07
Inhoudelijk een sterk stukje, Hans.
De titel lijkt mij wat ongelukkig gekozen; dwarse denkers breken niet af, maar bouwen op en zijn positief ingesteld.

https://dedwarsedenker.nl/stichting_de_dwarse_denker_den_haag/verhaal.html
# een schot voor de boegW.J. (Hans) Villerius 04-02-2020 13:23
De titel DWARSE DENKER is niet vleiend, maar vilein bedoeld. Ik reken de partijvoorman van F.v.D. zeker niet tot mijn dierbaarste vrienden. Juist zijn potsierlijke pose als erudiete redenaar maakt het ergste in mij wakker. Als ik hem zie gesticuleren en hoor spreken, dan knijp ik haastig mijn ogen dicht, bal mijn vuisten en tel vlug tot 1000. Daarna kan ik er weer even tegen!

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

de voetballerij

Geschreven door yves goudket. Geplaatst in Column.
De voetballerij is de laatste 20 jaar enorm geevolueerd, niks is minder waar, net zoals alles trouwens. Waar voetballers vroeger met loodzware, wateropslorpende ballen moes...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Moffenhoer

12, mrt, 2020 Monique Cunnen

Eten

15, mrt, 2020 Ella Rombouts
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!