55 woordenverhaal

SCHRIJFACTIVITEIT: VERHAAL IN 55 WOORDEN

“In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister”. Dus een echt, afgerond prozaverhaal, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind en met één of meerdere personages , moet in exact 55 woorden, inclusief de titel, worden verteld. 

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

DWAALSPOOR

Publicatie: | W.J. (Hans) Villerius
Henri S. ontsnapte afgelopen zondagmiddag op spectaculaire wijze uit de Haarlemse bajes. Om de politie te misleiden stuurde hij de gevangenisdirectie een lollige ansichtkaart met de tekst ‘Au Revoir uit zonnig Biarritz’.
 
Op donderdagavond werd hij in Amsterdam gearresteerd. Geen wonder: Daarvandaan had hij immers de plagerige vakantiegroet verstuurd, voorzien van een Nederlandse postzegel.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
22.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk gevonden!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
ik vind dat Amsterdam ook wel grappig Hans! Hoop dat hij lang opgesloten blijft want begrijp de strekking! Welterusten voor straks
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.12.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Geinig verhaal met een behoorlijke flater. Het wordt vanuit het verhaal niet duidelijk, is ook lastig met zo weinig woorden, waarom hij in Amsterdam zit. Voor het verhaal had ik het plaatsje Frankrijk, nabij Harderwijk, leuker gevonden.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. (Hans) Villerius 19.12.21
  Jaaaaaaaaa, en waarom zat deze ietwat dommige, Amsterdamse zware jongen in de Haarlemse Koepel? Joost mag het weten. Nog iets vreemds: Ik schreef 'afgelopen zondagmiddag'. Daar werden toch sinds 2016 geen criminelen meer opgesloten. Evenzogoed zielig, dat hij door die correct gefrankeerde ansichtkaart tegen de lamp liep.
  • Louisa Weijenbergh 19.12.21
   @HansVillerius Misschien een generatie-dingetje maar ik was vroeger ontzettend fan van Ducktales waarbij ik hoopte dat 'de zware jongens' toch eens zouden winnen. Een licht neurotisch trekje, wellicht whahahah
  • W.J. (Hans) Villerius 19.12.21
   Het plaatsje Frankrijk was iets minder stom geweest. En Moskou (in Friesland) had ook gekund. Maar leuker? Wie een uitglijer maakt, mag van mij lekker hard vallen.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.